Rata-ajo 11.04.2017

Niskanen FIA F4 NEZ -mestaruussarjaan kaudeksi 2017

16-vuotiaan Elias Niskasen ura on nousussa. Kuva: smpf4

16-vuotias suomalainen Elias Niskanen tulee ajamaan kauden 2017 FIA:n F4 NEZ -mestaruussarjassa Tatuus-Abarth autolla.

Kahden Formula Ford SM-kauden jälkeen Elias Niskanen jatkaa uraansa FIA:n F4-mestaruussarjassa. Suomalaisen otteet vakuuttivat kauden 2016 Espanjan mestaruussarjan viimeisessä osakilpailussa Jerezissä.  Niskanen onnistui nousemaan pisteille ensimmäisessä kisassaan, mikä takasi hänelle paikan kaudeksi 2017 F4 NEZ -mestaruussarjaan.

Elias Niskanen oli vasta 14-vuotias, kun hän otti ensikosketuksen Formula Fordiin Ahveniston radalla sijoittuen aika-ajoissa kolmanneksi. Vuotta myöhemmin nuori suomalainen teki kierrosennätyksen Kemoran ja Ahveniston radoilla ja hänet kruunattiin Suomen mestariksi jo ennen kauden finaalia.

Elias Niskanen vakuutti viime vuonna Jerezin kilpailussa. Kuva: Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency

Parhaillaan logistiikkaa Savon ammatti- ja aikuisopistossa urheilulinjalla opiskelevalla Niskasella on suuret odotukset tulevasta kaudesta.

– FIA:n F4-autot ovat erittäin hyviä, niissä on paljon enemmän pitoa ja mutkanopeudet ovat erittäin korkeita verrattuna Formula Fordiin verrattuna. Tavoitteeni on päästä moottoriurheilussa huipulle ja tehdä siitä tulevaisuuden ammattini. F4 NEZ –mestaruussarja on täydellinen pelikenttä nuorelle kuljettajalle, koska autot ovat samanlaiset ja erot tulevat ainoastaan ajotaidoissa. Kilpailu tulee olemaan erittäin kovaa, mutta tiedän, että pystyn taistelemaan mestaruudesta, Niskanen toteaa.

Niskanen osallistuu sarjan virallisiin testipäiviin, jotka ajetaan Pärnussa, Virossa 18.-19. huhtikuuta.

Lisätietoa: www.smpf4.com

Teksti: SMPF4 Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo