Rallicross 03.09.2018

GRX TANECO -talli jatkaa tasaisella kurssilla

Timur Timerzyanov ajoi sunnuntaina karsintaerien 5. ja 6. nopeimmat ajat. Kuljettajien MM-pisteissä mies on nyt sijalla 10. Kuva: GRX Taneco

GRX Tanecon molemmat autot ylsivät jälleen kerran semifinaaleihin, ja tiimi on tallien MM-pisteissä neljäntenä. Timur Timerzyanov saavutti kauden parhaan tuloksensa ajettuaan sunnuntain karsintaerissä 5. ja 6. nopeimmat ajat.  Niclas Grönholm kipusi kuljettajien MM-pisteissä yhden sijan ja on nyt seitsemäntenä.

GRX Taneco -tallin autot eivät yltäneet Lohéacin kisassa finaaliin saakka. Vaikka viikonlopun päätavoite jäikin saavuttamatta, tiimi saalisti kuitenkin kelpo tuloksen, kun sen molemmat Hyundai i20 -autot pääsivät yhdellä kauden teknisimmistä radoista käydyssä kovassa kisassa 25 Supercarin joukosta semifinaaleihin.

Niclas Grönholmin kisaviikonloppu alkoi lupaavasti, kun nuorukainen kaasutteli perjantain harjoitusten toiseksi nopeimman ajan. Ensimmäisessä karsintaerässä, Q1:ssä, suomalainen oli yhdeksäs, mutta paransi asemiaan Q2:n viidennellä sijallaan. Grönholm oli päivän päätteeksi melko tyytyväinen yhteistulosten seitsemänteen sijaansa.

”Q1 oli täysi huti. En ollut tyytyväinen ajooni. Q2 meni paljon paremmin, ja ajofiiliskin oli hyvä. Lähden luottavaisin mielin huomiseen kisaan,” Grönholm totesi.

Timur Timerzyanovin ensimmäinen ajopäivä ei sujunut aivan yhtä hyvin. Mies sijoittui Q1:ssä sijalle 11 ja Q2:ssa sijalle 12. Venäläinen oli päivän lopuksi yhteistuloksissa sijalla 12.

”Tein virheen Q2:ssa. Pääsin heti lähdössä johtoon, mutta ensimmäinen mutka meni huonosti. Kevin Eriksson pääsi ohi ja jumituin ruuhkaan. Q1 ei ollut ihan niin hankala, mutta en ollut tarpeeksi hyvässä iskussa päästäkseni 10 parhaan joukkoon”, Timerzyanov kertoi.

Kaikki muuttui toisena kisapäivänä. Suomalaiskuskilla oli vaikeuksia lämmittelystä alkaen, eikä hän onnistunut löytämään hyvää vauhtia. Q3:ssa Niclas päätyi sijalle 11, eivätkä asiat parantuneet Q4:ssä, jossa hän oli vasta kolmastoista. Grönholm oli kuitenkin Q4-karsintaerien jälkeen yhteistuloksissa sijalla 9 ja eteni semifinaaleihin. Hän joutui kuitenkin tyytymään kolmannen rivin lähtöpaikkaan. Niclas yritti parhaansa mukaan raivata tiensä kärkikahinoihin, mutta turhaan.

”En ymmärrä mihin eilinen vauhtini katosi. Säädöt eivät ehkä olleet aivan kohdillaan, mutta yksi asia on varmaa: auto ei tuntunut hyvältä, ja se näkyi selkeästi kellossa. Heittäydyin täysillä semifinaaleihin. Tarkoituksenani oli kivuta muutama sija ylöspäin ennen jokeri-kierrosta, mutta olin jo parin ensimmäisen mutkan jälkeen letkan viimeisenä. Meillä on paljon töitä tehtävänä ennen seuraavaa osakilpailua. Tämän viikonlopun virheet on analysoitava tarkasti, jotta olemme Latviassa entistä vahvempia.”

Timur Timerzyanov oli sunnuntaina taas hyvässä iskussa ja ajoi kauden parhaimman suorituksensa kovasta helteestä huolimatta. Q3:ssa toiseksi ajaneen venäläiskuskin aika oli yhteensä kaikkiaan viidenneksi nopein, ja Q4:ssä mies oli kuudes. Kova yritys palkittiin, ja Timur nousi yhteistuloksissa sijalle 12. Hän ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään kakkosrivin lähtöpaikkaansa semifinaaleissa.

”Päivä sujui mahtavasti, ja vauhtimme oli hyvää. Teimme parhaamme kovasti kiistelyä aiheuttaneessa kisassa. Nautin ajamisesta, vaikka olenkin pettynyt semifinaalitulokseeni. Annoin kuitenkin kaikkeni. Odotan innolla seuraavaa osakilpailua, ja sitä että auto tuntuu hyvältä.”

”Suorituksemme Ranskassa oli pettymys. Emme päässeet finaaliin saakka, mikä oli tavoitteemme”, sanoi GRX Tanecon tallipäällikkö Jussi Pinomäki. ”Siitä huolimatta, olemme mielestäni edistyneet. Harjoituksissa vauhtimme oli hyvää, mutta kisassa paineet saivat vielä yliotteen, ja sillä osa-alueella meillä on vielä parannettavaa. Positiivista tässä viikonlopussa oli ehdottomasti Timur Timerzyanovin hyvä suoritus. Hän ajoi sunnuntaina todella vakuuttavasti ja pääsi semifinaaleissa toiseen lähtöriviin. Niclas Grönholmin harjoituksissa ajama loistava aika sekä viidenneksi paras aika Q2:ssa olivat myös osoitus hienosta kehityksestä. Meillä on vielä paljon tehtävää, mutta pyrimme käyttämään hyväksi jokaisesta kisasta saamamme kokemuksen. Tarkastelemme tätä viikonloppua kokonaisuutena ja näemme missä meillä on vielä parannettavaa. Se on paras tapa valmistautua seuraavaan osakilpailuun.”

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan jo kahden viikon kuluttua. GRX Taneco on tallien MM-pisteissä neljäntenä, ja tiimissä odotetaankin jo innolla Latvian kisan tuomia uusia haasteita.

Rallicrossin MM-sarja – Ranska – kauden 8. osakilpailu
1. Johan Kristoffersson 3:44.787
2. Andreas Bakkerud 3:45.127
3. Petter Solberg 3:45.571
4. Mattias Ekström 3:45.945
5. Timmy Hansen 3:46.210
6. Sébastien Loeb 3:46.362

Kuljettajien MM-pisteet – Rallicrossin MM-sarja 2018 (8/12)
1. Johan Kristoffersson – 224 pistettä
2. Andreas Bakkerud – 165 pistettä
3. Petter Solberg – 160 pistettä
4. Timmy Hansen – 158 pistettä
5. Mattias Ekström – 157 pistettä
6. Sébastien Loeb – 151 pistettä
7. Niclas Grönholm – 95 pistettä
8. Kevin Hansen – 86 pistettä
9. Janis Baumanis – 68 pistettä
10. Timur Timerzyanov – 66 pistettä

Tallien MM-pisteet – Rallicrossin MM-sarja 2018(8/12)
PSRX Volkswagen Sweden – 384 pistettä
EKS Audi Sport – 322 pistettä
Team Peugeot Total – 309 pistettä
GRX TANECO Team – 161 pistettä
GC Kompetition – 103 pistettä
Olsbergs MSE – 67 pistettä

Teksti: GRX Taneco Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross