Enduro 25.10.2017

17-vuotiaalle Kytöselle kaudesta 2017 neljä SM-mitalia ja kaksi MM-podiumpaikkaa

Roni Kytöselle kausi 2017 oli nuorukaisen paras. Kuva: Sami Salonen

17-vuotias Jämsän kasvatti Roni Kytönen osallistui tällä kaudella kahteen enduron MM-osakilpailuviikonloppuun. Molemmilla kerroilla hän nousi podiumille. Lisäksi nuorukainen pokkasi itselleen neljä SM-mitalia endurosta ja motocrossista.

Kytönen Motorsportin Roni Kytönen aloitti enduron MM-kauden hienosti sijoittumalla kotimaan osakilpailun ensimmäisenä päivänä Enduro Youth -luokan kolmanneksi. Toisena päivänä Päijänteen Ympäriajon taival jäi kesken, kun nuorukaisen pyörän taka-akselin pultti irtosi.

Kesäkauden Kytönen vietti SM-kisoja kiertäen, kunnes viime viikonloppuna teki paluun MM-areenoille kauden finaalissa Saksassa. Ensimmäisenä kisapäivänä tuloksena oli hieno neljäs sija. Toisena päivänä suomalainen kiristi tahtiaan ja pääsi päättämään MM-kauden podiumin kolmanneksi korkeimmalle korokkeelle.

– Saksan tulos ei ollut yllätys, sillä tiesin vauhdin riittävän podiumille ja vaikka kaikki ei putkeen mennyt, niin yritystä oli loppuun asti ja se ratkaisi, Kytönen toteaa.

Roni Kytönen on enduron maailmanmestari Vesa Kytösen poika. Kuva: Nita Korhonen

Enduron maailmanmestari Vesa Kytösen poika on saavuttanut tältä kaudelta kaksi SM-pronssia motocrossin MX2-luokasta ja enduron U20-luokasta sekä joukkue Suomen Mestaruuden Jämsän Seudun Moottorikerhon väreissä yhdessä Eemil Pohjolan ja Mika Barnesin kanssa ja motocrossin SM-hopeaa niin ikään Jämsän Seudun Moottorikerhon joukkueella yhdessä Mika Tammisen ja Santeri Kinnusen kanssa.

– Paras kauteni tähän mennessä. Neljä SM-mitalia ja sitten muutama hieno yksittäinen kilpailu, niin omasta mielestä onnistunut kausi.

Onnistuneen SM- ja kansainvälisen kauden jälkeen Kytönen hengähtää nyt hetken, ennen kuin julkistaa ensi kauden suunnitelmiaan. Kauaa nuorukainen ei kuitenkaan lomaile, sillä katse on suunnattu jo tiukasti tulevaan ja siihen valmistautumiseen.

– Tällä hetkellä olen tyytyväinen varmuuteen ja teknisyyteen suorituksissani. Kaikkea tietysti tarvitsee lisää ja jos jokin yksittäinen asia pitää sanoa, niin varmasti nopeus on sellainen, mihin pitää panostaa. Toki vauhtia on tullut koko ajan vähän lisää kauden edetessä.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Kytönen podiumille ja Pohjola viides Saksassa

Kytönen Motorsportille kaksi SM-mitalia

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro