Motocross 05.03.2020

16-vuotias Noora Uro Baltic Master Cup -hopealle

Noora Uro ajoharjoituksissa TSMU Extreme Areenalla Raisiossa tammikuussa. Kuva: Marko Vihriä

Lappeenrannan Moottoripyöräilijöiden 16-vuotias Noora Uro nousi palkintokorokkeelle Virossa motocrossin Baltic Master Cup- sarjan kolmannessa osakilpailussa. Kyseessä oli sarjan päätös, ja kilpailussa nähtiin kovaa vääntöä mestaruudesta.

Kolmesta osakilpailusta koostunut Baltic Master Cup ajettiin Viron Adrenalin Arena -sisäradalla ja talvisarja keräsi runsaasti osallistujia. Noora Uro ajoi myös kaksi edellistä osakilpailua sijoittuen niissä naisten luokassa toiseksi ja kolmanneksi. Viime sunnuntaiseen päätösosakilpailuun Uro lähti positiivisin mielin pitäen mestaruuden mahdollisuuden mielessään.

Ensimmäisessä erässä Uro osui kanssakilpailijan kanssa yhteen startissa ja kaatui. Hän lähti viimeiseltä paikalta kirimään ollen 30 sekuntia kärkeä jäljessä. Kovan puristuksen jälkeen Uro oli kolmas maalissa. Erän voittoon ajoi virolainen Teele Raja ja toiseksi sijoittui Hanna Reinola.

Toisessa erässä kärkipaikasta oli erän alkupuolella kova kilpailu. Raja, Reinola ja Uro ajoivat rinta rinnan ensimmäiset viisi kierrosta. Lopulta Raja ohitti Reinolan ja hetkeä myöhemmin myös Uro. Samassa järjestyksessä tultiin maaliin.

Osakilpailun kokonaistuloksissa Raja oli voittaja, Uro toinen ja Reinola kolmas. Julia Mattila ajoi kuudenneksi.

Sarjan loppupisteissä mestaruuden vei Raja 145 pisteellään. Uro otti hopeaa (126 pistettä) ja Reinola pronssia (119p.).

Kokonaisuutena Uro on tyytyväinen, että hän lähti ajamaan sarjaa. Uron mukaan kilpailemisen rytmi pysyi myös näin talvella hyvin yllä ja kilpailut itsessään olivat hyvin järjestettyjä ja mukavia tapahtumia.

Noora Uro aloitti toisen isojen pyörien (min. 125cc) kautensa erinomaisesti Viron hallisarjassa. Kuva: Noora Uron tiedotus

Suomalaismenestystä

Sunnuntaisessa osakilpailussa MX DE -luokassa Oscar Selenius oli kolmas, Valter Lahokosk neljäs, Jorma Kakko kymmenes ja Janne Reinola 13. Selenius otti sarjapronssia.

MX BC -luokassa Eero Madisson vei voiton. Leevi Jalonen otti kakkossijan ja Pekka Nissinen oli kolmas. Jere Rönkkö, Jani Lähteenmäki, Tuomas Mattila ja Joonas Seppänen miehittivät paikkoja neljästä seitsemään. Otto Kumpulainen oli yhdeksäs ja Tomi Kuikka 11.

Madisson voitti MX BC -luokan mestaruuden. Nissinen ajoi hopealle ja Jalonen pronssille.

Suomessakin kilpailleen virolaisen Andero Lusbon voittamassa MX A -luokassa Juho Flinck oli seitsemäs.

Tulokset
Sarjataulukot

Teksti: Lappeenrannan moottoripyöräilijät ry -tiedotus / Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross