Rallicross 23.08.2018

16-vuotiaalla Oliver Solbergilla kiireinen viikonloppu – huippulahjakkuus haastaa Suomen kärkinimet Kouvolassa

Oliver Solberg nähdään tänä viikonloppuna Kouvolassa. Kuvat: RallyX Nordic

Kun puhutaan Rallycross Festival Kouvolan mielenkiintoisimmista kuljettajista, niin voitaneen nostaa esille vuoden 2003 rallin maailmanmestarin Petter Solbergin poika, vasta 16-vuotias Oliver, joka on varmasti Kalle Rovanperän ohella yksi lupaavimmista rattitaitureista koko maailmassa. Norjalainen ajaa isänsä entisellä MM-sarjan Citroen DS3 -SuperCarilla, ja on onnistuessaan erittäin vahvoilla voittotaistelua ajatellen.

Vaikka nuorukainen on kilpaillutkin vasta kaksi kautta rallin ja rallicrossin parissa, on menestystä tullut jo heti ensimmäisistä kilpailuista lähtien. Latvian rallisarjasta palkintokorkesijoituksia on jo kasapäin, mutta myös rallicrossin pohjoismaisessa RallyX Nordic -sarjassa Solberg on yksi SuperCar-luokan suurimpia suosikkeja, kun tarkastellaan mestaruustaistelua.

Kilpailemisen Solberg aloitti kuitenkin jo kahdeksan vuotta sitten crosskartin ratissa, ja tuolloin hän nappasi mestaruudet lähes jokaisesta sarjasta, jossa kävi esittelemässä lahjojaan.

Crosskart-vuosinaan hän kävi piipahtamassa myös Suomen kilparadoilla ja odottaakin nyt innolla pääsevänsä tulevana viikonloppuna tositoimiin Tykkimäellä.

– Suomessa olen kilpaillut aiemminkin ja rakastan todella siellä ajamista. Radat ovat erittäin vauhdikkaita ja sisältävät kunnon soraosuuksia, Solberg tokaisee.

– Kouvolan rata on mahtava. Se tuntuu jopa hieman rallin pikataipaleelta, joten sopii varmasti minun tyylilleni hyvin.

Kun RallyX Nordic -sarjan karavaani suuntaa viikonloppuna Tykkimäelle, on luvassa erittäin jännittävä, ellei jopa ratkaiseva kilpailu mestaruustaistelua ajatellen. Solberg on neljän ajetun osakilpailun jälkeen tasapisteissä sarjan kärkipaikalla yhdessä Thomas Bryntessonin kanssa.

– Kaikki on valmista tulevaan kisaan ja odotan sitä kovasti. Meillä on käynnissä todella tiukka kamppailu sarjan kärkisijoista, se on hienoa.

Solbergilla on edessään normaalia kiireisempi viikonloppu, sillä ennen sunnuntain Rallycross Festivalia hän osallistuu perjantaina starttaavaan kaksipäiväiseen Latvian rallisarjan viidenteen osakilpailuun, Louna-Eesti Ralliin, joka ajetaan Virossa.

Tähän kun lisätään vielä kaikki suomalaiset SuperCar-luokan huippukuljettajat, jotka nourukainen kohtaa Kouvolassa, ei hän usko pääsevänsä koitoksesta helpolla.

– Olen nähnyt suomalaisten vauhdin aikaisemmin ja luulen, että Tykkimäellä heidän lyömisensä on vaikeaa. Lähden kuitenkin tekemään kaikkeni ja toivotaan, että saadaan hienot taistelut myös paikallisten kuskien kanssa aikaiseksi, Solberg toteaa lopuksi.

Rallycross Festival Kouvola

Lauantaina 25.8. radalla nähdään SM-luokista Autokrossi, SRC ja Crosskart. Sunnuntaina vauhdissa ovat sekä kotimaiset että RallyX Nordicin SuperCarit sekä RX Academy ja niin ikään RallyX Nordicin SuperCar Lites -luokka.

LIPUT:

LA 25.8.: 15 EUR

SU 26.8.: 20 EUR

Koko viikonloppu: 30 EUR

Alle 12-vuotiaat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi.

Lippukauppaan pääset tästä!

Lisätietoja tapahtumasta

Teksti: Rallicross SM Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross