Snowcross 20.03.2018

14- ja 16-vuotiaat Honkasen veljekset panostavat snowcrossiin koko perheen voimin

Veljekset Tony ja Tino Honkanen kisaavat Arctic Cateilla snowcrossin SM-sarjassa. Kuva: Neea Kiiveri

Honkasen veljekset Tony ja Tino panostavat täysillä snowcrossiin. Imatran Moottorikerhon kuljettajat ovat olleet tällä kaudella kovassa vauhdissa SM-sarjassa vastoinkäymisistä huolimatta.

Honkanen Racing -tiimin veljekset, 16-vuotias Tony Honkanen ja 14-vuotias Tino Honkanen kilpailevat snowcrossissa koko perheen voimin. Neljä kautta snowcrossia ajaneet Imatran Moottorikerhon veljekset ovat menestyneet hienosti tällä kaudella.

Ensimmäistä kauttaan Junior 14-16 -luokassa ajavan Tinon tavoitteena on sijoittua viiden parhaan joukkoon. Tony puolestaan kisaa ensimmäistä vuottaan Pro Lite -luokassa. Viimekeväisen onnettomuuden takia nuorukaisen paluu kilparadoille olisi ollut mahdollista vasta ensi kaudella, mutta halu yrittää ja saada pelko pois, oli niin kova, että hän halusi kisata jo tämän kauden.

– Yllättävän hyvää tulosta on tullut. Ensimmäisen kansallisen kisan voitin ja kauden kolmannessa SM-kilpailussa Tahkolla sijoituin kovassa porukassa kolmanneksi, mikä on enemmän kuin kukaan olisi uskaltanut ikinä edes ajatella! Tony iloitsee.

Tony Honkanen. Kuva: Teemu Kukkonen

Nuorukaiselle on tärkeää tällä hetkellä saada mahdollisimman paljon ajokokemusta kelkan päällä, jotta henkinen puoli kuntoutuu täysin. Fyysinen toipuminen vaikeasta loukkaantumisesta on vienyt aikaa. Nuorukaisen sääri- ja pohjeluu meni vajaa vuosi sitten poikki ja hänen jalan hermostoaan tuhoutui paljon. Sairaalareissu kesti kaikkiaan kaksi viikkoa. Kokemus on ollut Tonylle erittäin rankka, mutta meneillään oleva kausi on tuonut hänelle lisää itseluottamusta ja mielenkiintoa kisaamiseen.

Haasteita loukkaantumisen lisäksi on ollut, sillä Etelä-Suomen lumenpuute on ollut useana vuonna harrastusta haittaava tekijä, mutta se ei ole hidastanut veljesten intoa. Laji on vaativa, sekä kelkan että kuskin on oltava kunnossa radalle lähtiessä, mutta koko perheen voimin Honkaset ovat saaneet homman toimimaan.

Tino Honkanen. Kuva: Pekka Raiski

– Isä (Mikko) toimii meidän mekaanikkona ja autonkuljettajana ja äiti (Mia) hoitaa kaiken muun huoltopuolen. Meillä on toimiva tiimi ja kausi on sujunut tosi hyvin, siitä kiitos myös yhteistyökumppaneille, toteaa Tino.

Tonyn paras sijoitus on vuodelta 2016, jolloin hän sijoittui Junior 14-16 -luokan Suomen Cupin pisteissä toiseksi. Samana vuonna Tino ajoi Junior 11-14 -luokan kolmanneksi.

Honkanen Racing Facebook

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross