Karting 04.10.2018

13-vuotias kartingin Suomen mestari Samuli Mertsalmi tähyää kansainvälisille areenoille

Samuli Mertsalmen katse on tulevaisuudessa F1-areenoilla. Kuva: Samuli Mertsalmen Tiedotus

13-vuotias sipoolainen kartingkuljettaja Samuli Mertsalmi kruunattiin tänä vuonna kartingin OK Junior -luokan Suomen mestariksi. Nuorukaisen pitkän ajan tähtäimenä on päästä kisaamaan F-ykkösissä.

Mertsalmi on kilpaillut nuoresta asti kartingin parissa. Tukena hänellä on ollut erityisesti ollut isä, Jukka Mertsalmi, joka on SM-tasolla rallissa aikanaan kilpailleen Olli Mertsalmen poika. Moottoriurheilu on suvussa lähellä sydäntä ja Samulin pappa Olli kilpailee edelleen Historic-luokassa.

Mertsalmi on ottanut moottoriurheilu-uransa ammattimaisella otteella. Hän kiersi niin aktiivisesti kaudella 2018 SM-, EM- ja MM-tason kilpailuja, että opiskeli puolet kuudennen luokan oppitunneista etänä. Nuorukaisella on tarkoituksena hakea AKK:n Flying Finn Academyyn ensi kautta varten. Lajia hän on tähän asti harrastanut omakustanteisesti ja treenamalla tavoitteellisesti itsenäisesti sekä Koski-tallin ammattimaisella tuella.

Missä sarjoissa kisasit kaudella 2018?

Kaudella 2018 kisasin OK Junior -luokassa, jossa olin kuljettajana suomalaisessa Koski Motorsport -tallissa. Lisäksi Kartingin SM-kilpailut kaudella 2018, WSK Super Master Series, WSK Champions Cup, World Junior Champs, European Junior Champs ja WSK Winter Cup.

Mitkä olivat kauden kohokohdat?

Kartingin Suomen mestaruus 2018 OK Junior -luokassa

WSK Champions Cup, 1. osakilpailu 25.-28.1.18 Italia, Adria : Finaalissa #24/ 84

Super Master Series, 3. osakilpailu 15.-18.3.18 Italia, La Conca: Finaalissa #18/ 74

European Junior Champs, 3.-5.8.18 Ranska, Essay: Finaalissa #14/ 89

Mitkä ovat tavoitteet seuraavalle kaudelle OK Junior -luokassa Koski Motorsport -tallissa?

Kansainväliset kilpailut, MM, EM, WSK: Pistesijat ja mitalisijoitukset. AKK Driver Academyn valmennusohjelma sekä kartingin SM-kilpailut.

Samuli Mertsalmea kiehtoo kartingissa mukava vauhti. Kuva: Samuli Mertsalmen Tiedotus

Mikä kartingissa viehättää eniten?

Kartingissa viehättää se, että saa ajaa kilpaa ja vauhti on mukavaa.

Luuletko että ajotaito ja vauhti tulevat verenperintönä, kun isä ja isoisäkin harrastavat autourheilua?

Voi olla. Olemme aloittaneet isäni kanssa ajamisen kun olin 7-vuotias. Sen jälkeen olemme isäni kanssa käyneet aktiivisesti ajamassa tai siis minä olen ajanut ja isäni on hoitanut mekaanikon hommat. Eli isäni on ollut koko harrastuksen ajan tukemassa minua ja tavallaan tämä on ollut isänikin harrastus. Se, että isoisäni on pärjännyt moottoriurheilussa, voi myös vaikuttaa, koska isäni on seurannut koko lapsuutensa isänsä kilvanajoa.

Millainen tämä kausi on ollut omasta mielestäsi?

Tällä kaudella kilpailut ovat menneet suurimmaksi osaksi hyvin ja olen pärjännyt hyvin kansainvälisissä kilpailuissa, joissa taso on todella kova. Myös kierrosajat ovat olleet useammin aivan kärjen tuntumassa.

Voitin myös Suomen mestaruuden, joten kausi on ollut mielestäni hyvä.

Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi moottoriurheilun suhteen, siintääkö tähtäimessä esimerkiksi kansainvälinen ura?

Tavoitteena olisi menestyä mahdollisimman pitkälle moottoriurheilussa. Unelmana olisi jopa Formula1-sarjaan pääseminen. Jotta pystyisin ajaa F-ykkösissä, niin minun täytyisi harjoitella erittäin paljon, eli käydä kilpailemassa mahdollisimman paljon ulkomailla kansainvälisissä kilpailuissa, koska siellä kehittyy parhaiten. Ulkomailla kausi kestää paljon pidempää kuin Suomessa ja siellä on kovempi taso. Minun täytyy keskittyä tähän lajiin, eli valmistautua kilpailuihin hyvin ja tehdä kaikkeni myös radan ulkopuolella. Lisäksi olen hakenut tänä vuonna AKK Driver Academyyn, jotta saisin sieltä myös lisätukea.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting