Karting 06.04.2017

12-vuotias Luka Nurmi vakiinnuttamassa paikkaansa kartingin Eurosarjojen kärkijoukossa

Luka Nurmi osoitti jälleen vauhtinsa Belgiassa, vaikka viikonloppu olikin vaikeuksia täynnä. Kuva: Luka Nurmen Tiedotus

Rotax Eurochallengen ensimmäinen osakilpailu ajettiin 1.-2.4. Belgian Genkissä. 12-vuotiaan Luka Nurmen sijoitus oli haasteellisen ajon päätteeksi 15:s.

Aika-ajon kymmenes sija pienen ajovirheen vuoksi oli pettymys harjoitusten vauhtiin nähden. Lauantaina ajetut erät menivät nekin vaihtelevasti. Nurmella oli suuria vaikeuksia lähtötilanteissa ja jokaisella lähdöllä tuli hieman takapakkia sijoituksissa. Ensimmäisessä erässä oli lisäksi pientä dramatiikkaa, kun videotuomari antoi varoituksen ja automaattisen 5 sekunnin aikasakon. Jälkeenpäin selvisi, että tuomio oli annettu väärälle autolle. Kilpailun sääntöjen mukaisesti asiaa ei kuitenkaan enää voitu korjata.

Erien perusteella Nurmi sai pre-finaaliin lähtöruuduksi paikan 11. Lähtö ei tässäkään sujunut odotusten mukaan ja nuorukainen putosi heti muutaman sijan alaspäin. Kisan myötä Nurmi nousi kuitenkin vahvasti sijalle 8. Kaikki näytti finaalin suhteen mahdolliselta.

12-vuotiaan Luka Nurmen kisakausi jatkuu pääsiäisenä Itävallassa. Kuva: Luka Nurmen Tiedotus

Finaalissakaan oikeaa rakoa ahtaaseen ykköskurviin ei vain löytynyt, mitä seurasi jälleen muutaman sijan pudotus. Nuorukainen taisteli läpi finaalin sijoituksesta kymmenen joukkoon, mutta yritys riitti tällä kertaa 15:nneksi.

Kilpailuviikonloppu kuitenkin osoitti, että Nurmen vauhti on vakiintunut aivan kärkitasolle jo nyt. Nuorukainen hakee tämän kauden vielä lisää kokemusta kovista kilpailuista ja tavoitteena siintää edelleen Euroopan Mestaruus 2018.

Kisan jälkeenkään ei vältytty dramatiikalta, kun tuulen puuska nosti suuren tiimiteltan ilmaan ja nuori kuljettaja jäi alle sen romahtaessa. Vaarallisesta tilanteesta kuitenkin selvittiin haavoilla ja mustelmilla.

Nurmi jatkaa kauttansa pääsiäisenä Itävallan Bruckissä, josta matka jatkuu suoraan Sarnon EM-osakilpailuun. Näiden jälkeen on kauden aluskilpailut ajettu ja alkaa keskittyminen kauden pääsarjoihin, CIK Academyyn ja SM-sarjaan.

Sarnon EM-osakilpailun osallistujalista.

Teksti: Luka Nurmen Tiedotus

Luka Nurmi täräytti Italian avauskilpailussa nopeimman kierrosajan haasteellisesta viikonlopusta huolimatta

Luka Nurmen alkukauden kohokohta Rotax Winter Cupin toinen sija

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting