Karting 18.01.2018

11-vuotias superlupaus pokkasi Mika Häkkisen Mestareiden Maljan – neuvottelut ulkomaille käynnissä

Tuukka Taponen rohmusi palkintoja AKK:n Mestareiden illassa. Kuva: Satu Taponen

11-vuotias karting-kuljettaja Tuukka Taponen palkittiin AKK:n palkintogaalassa Mika Häkkisen luovuttamalla Mestereiden Maljalla.

Tuukka Taponen keräsi runsaasti kotiin viemisiä viime viikonloppuna Jyväskylässä järjestetystä AKK:n palkintogaalasta. Nuorukainen palkittiin paitsi Raket95-luokan voitosta, hän sai myös vuodeksi haltuunsa Mika Häkkisen luovuttaman Mestareiden Maljan kartingin junioriluokan Suomen mestaruudesta.

Taponen saavutti viime kaudella lisäksi hopeaa kartingin X30-sarjassa sekä pronssia Nordic Challenge -luokassa. Kartingliitto valitsi hänet vuoden junior-kuljettajaksi ja Taposen oma kerho, Keimolan FK-kerho nimitti hänet vuoden kuljettajaksi. Vauhdin Maailma -lehden TOP10-rankinglistalla nuori lupaus löytyy sijalta kahdeksan.

– Kausi oli aivan mahtava! Nyt tuntuu tosi hyvältä! Taponen iloitsee.

– SjM-mestaruus meni kyllä tosi tiukalle. Oulun osakilpailu meni ihan mönkään teknisen vian takia ja Lahdessa toiseksi viimeisen kisan finaalissa irtosi rengas ja luulin, että voiton mahdollisuuksia ei enää ollut. Pisteitä oli kuitenkin sen verran paljon, että viimeisen kisan voitto riitti mestaruuteen, Taponen jatkaa.

Ensi kaudella Taponen ajaa OKJ-luokassa ja Suomessa ainakin SM-sarjan. Tähtäin on vahvasti ulkomaille ja neuvottelut kansainvälisille areenoille ovatkin nyt käynnissä. Kokemusta ulkomaan radoilta nuorukaisella on jo parin vuoden ajalta WSK-sarjasta.

– Toivon saavani ajaa mahdollisimman paljon ulkomailla. Katsotaan kausi kerrallaan eteenpäin. Tulevaisuudessa toivoisin joskus ajavani jotakin formula-luokkaa. Etsin kovasti sponsoreita lisää, jotta haave toteutuisi, ensimmäisen kerran karting-autoon jo kaksivuotiaana istahtanut Taponen kertoo tulevaisuuden tavoitteistaan.

Tuukka Taposen sijoitukset vuosina 2014-2017

2017 Junioreiden Suomen mestari Raket-luokka
2017 Suomen Kartingliiton valinta vuoden juniorkuljettajaksi
2017 Aluemestari Mini60-luokka
2017 Mestareiden Mestari Mini60-luokka
2017 X30-sarjan Mini60-luokan toinen sija
2017 X30-sarjan Mini60-luokan Nordic-pronssia
2016 Aluemestari Raket jr -luokka
2016 Suomen Kartingliiton Raket jr -luokan 3. sija
2016 Mestareiden Mestari Raket jr -luokka
2015 Suomen Kartingliiton mestari Micro-luokka
2015 Mestareiden Mestari –sarjan Micro-luokan 2. sija
2014 Suomen Kartingliiton mestari Cadet-luokka
2014 Aluemestari Cadet-luokka
2014 Mestareiden Mestari Cadet-luokka

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting