Motocross 04.08.2017

11-vuotias suomalainen kaasutteli motocrossin MM-vitoseksi

Saku Mansikkamäki saavutti Suomen kautta aikojen parhaan tuloksen 65-kuutioisten luokassa. Kuva: Mikkel Wendelboe

11-vuotias motocrosslupaus Saku Mansikkamäki saavutti Junioreiden MM-loppukilpailussa Suomen kautta aikojen parhaan tuloksen 65-kuutioisten luokassa. Viron Langessa 29.-30.7. käydyssä mittelössä Mansikkamäki kipusi yhteistuloksissa viidenneksi.

Yhtenä suomalaisten motocrossaajien huipulle pääsyn esteenä on nähty kotimaisten ratojen helppous. Langen rataa Mansikkamäki piti sopivan haastavana ja kaipaisi samanlaisia ratoja Suomeenkin.

– Enemmän pitäisi päästä treenaamaan tuollaisille radoille, joissa on GP-uraa hyppyreissä, suorilla ja sekä mutkissa, Mansikkamäki toteaa.

– Kisan kuluessa rata muuttui haastavaksi pienelle pyörälle. Lauantaina oli todella isot urat hyppyreissä ja terävät jarru- ja kiihdytyspatit suurenivat. Ne kyllä sopivat minulle ja tykkäsin radasta. Pidin myös Langen hyppyreistä, joissa pääsi hyppäämään pitkälle.

Maailmanmestaruudesta kisaamaan pääseminen oli nuorelle kuskille jännittävä kokemus.

– En ole koskaan aiemmin ajanut MM-erässä, joten aika paljon jännitti läpi koko kisaviikonlopun, Mansikkamäki myöntää.

– Yhtään virhettä ei saanut tehdä ajaessa ja takki oli tosi tyhjä erien jälkeen. Onneksi sain kisaeriin todella hyvän flown päälle ja viidenteen sijaani olen tietenkin todella tyytyväinen.

Teksti: Tapio Ollikainen / Strawberryhill Racing tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross