Karting 27.03.2017

11-vuotiaalla suomalaisella upea kansainvälinen debyytti Belgiassa

Vasta 11-vuotiaasta Joona-Oskari Juurikasta povataan seuraavaa kovaa suomalaisnimeä. Kuva: Mikko Laine

Vasta 11-vuotias kartingkuljettaja Joona-Oskari Juurikka osallistui Belgian Genkissä järjestettyyn kansainväliseen ja kovatasoiseen X30 Euro Series -sarjan osakilpailuun luokan nuorimpana kuljettajana X30 Junior -luokassa. Haukiputaan huimapää yllätti kaikki nousujohteisella suorituksellaan ja hän päätyi seitsemännelle sijalle finaalissa ylivoimaisesti parhaana suomalaiskuljettajana.

Italialais-tanskalaisessa Haase-tiimissä ajanut Juurikka valloitti hymyllänsä ja suorituksillaan puolellensa koko tiimin jo viikon alkuvaiheissa, mitä kuvasti teknisenä asiantuntijana toimineen Massimo Forten ilo finaalisuorituksen jälkeen.

”Poika oli erinomainen ja kun hän parantaa vielä jarrutuksiaan, niin hänestä kehittyy erinomainen kilpakuljettaja”, Forte kommentoi italiaksi. 

Teknisenä asiantuntijana toiminut Massimo Forte hehkutti suomalaislupauksen otteita. Kuva: Mikko Laine

Kilpailun voittoon ajoi englantilainen Christopher Lulham ennen belgialaista Tuur Stalmansia ja ranskalaista Enzo Joulieta. Muut suomalaiset olivat 18. sijalla Matias Salonen, 23. sijalla Artturi Malin ja 25. sijalla Ossi Peltola.

”Tavoitteena oli ajaa 15 parhaan joukkoon, sillä isä lupasi, että sitten pääsen Castellettoon Italiaan seuraavaan kansainväliseen kilpailuun. Nyt on ihan mahtavaa, että pääsen sinne!”, kommentoi nuori kuljettaja omaa kilpailuaan.

Kartingin maailmanmestaruuden voittanut Haase-tehtaan omistaja Jörn Haase oli erityisen tunteikas finaalin jälkeen ja hän on varma, että käsissä on tulevaisuuden kultakimpale. Joona-Oskari on ehdottomasti tulevaisuuden lupaus, jota kannattaa pitää silmällä!

Juurikka osallistuu Suomen X30-sarjaan Jussi Malilan Prospeed Finland -tiimissä, joten hänen suorituksiaan voi tulla katsomaan myös kotimaassa.

Lisää Joona-Oskarista voi lukea hänen X30-profiilistaan.

Teksti: Joona-Oskari Juurikan Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting