Pienoisautoilu 16.10.2018

Suomalaiskuljettajien mitaliputki jatkui – Kantamaa ajoi lainamoottorilla mitaleille pienoisautoilun MM-kisoissa

Mustasaari isännöi pienoisautoilun skaala-autojen MM-kilpailua. Kuva: ISRA2018

Jo yhden mitalin pienoisautoilun skaala-autojen MM-kisoissa saavuttanut Olli Kantamaa ajoi tänään tiistaina kolmanneksi EuroSport-32-luokan tiukassa finaalissa.

– Täytyy sanoa, että kisa meni kyllä ihan ok, vaikka ennen kisaa tuli tehtyä pieni säätövirhe. Meillä on 30 minuuttia aikaa ennen kisaa prepata auto, mutta mulla hommat oli perinteisen vaiheessa. Siinä joutui tekemään kaikkea ylimääräistä, mitä ei tässä vaiheessa enää pitäisi tehdä ja auton keula lipsahti vähän turhan matalaksi, kertoi Olli Kantamaa kisan jälkeen.

Alkukiireen lisäksi tuoreella pronssimitalistilla oli ennen kisaa myös muita kalusto-ongelmia:

– Tällä hetkellä mun auton moottorit on postissa jossain Ukrainan ja Suomen välillä. Silloin, kun mä tulin tänne viikko sitten, mulla ei ollut yhtään moottoria tähän luokkaan. Sitten kyselin vähän kavereilta, et oisko jotain millä ajaa, naureskeli Kantamaa.

Parhaimmillaan toisena kisan aikana ollut Kantamaa oli tyytyväinen tulokseensa:

– MM-kisat on aika uniikki kisa. Olosuhteet on aika haastavat, kun täällä on yli sata kuskia eikä radalla pääse testaamaan. Se on aika lailla arpapeliä, kun vie auton radalle.

– Tänään ei vaan riittänyt kyyti, mutta paikkasin jatkuvuudella enkä mokaillut kauheesti ylimääräisiä. Täytyy olla tyytyväinen tulokseen

Kaksipäiväiseen EuroSport-32-luokan MM-kilpailuun oli ilmoittautunut yli sata kuljettajaa, joista 24 nopeinta selviytyi tänään tiistaina ajettuihin semifinaaleihin. Suomalaiskuskeista semifinaalissa nähtiin Kantamaan lisäksi Matti Fyhr, jonka kohtalo oli olla ensimmäinen karsiutuja kahdeksan kuljettajan finaalista.

Kisan voittoon ajoi tämän hetken maailman ranking-ykkönen, tsekin Jaroslav Recek ja hopeamitali matkaa samaan maahan Vladimir Horkyn mukana.

EuroSport-32-luokan finaalitulokset löytyvät täältä.

Skaala-autojen MM-kilpailut jatkuvat huomenna keskiviikkona, kun vuorossa on Formula 1-32-luokan aika-ajot. Kilpailua voi seurata suorana osoitteessa live.isra2018.com ja reaaliaikainen tulospalvelu löytyy täältä.

Teksti: Anu Haapalainen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Pienoisautoilu