Enduro 24.03.2017

Remes aloittaa MM-tittelin puolustamisen kotiyleisön edessä

Eero Remes Kuva: ABC Communication

Enduron E1-luokan hallitseva maailmanmestari Eero Remes pääsee aloittamaan ensi kertaa MM-kauden kotikentältä, kun Päijänteen Ympäriajo starttaa huomenna MM-kauden.

Enduron kaksinkertainen maailmanmestari Eero Remes aloittaa huomenna E1-luokan tittelin puolustamisen kotiyleisön edestä. Muiden MM-sarjan vakiokuskien tapaan, myös hän osallistuu nyt ensimmäistä kertaa suureen suomalaiseen seikkailuun.

– Kiva aloittaa kausi kotikisalla. Hyvillä fiiliksillä tässä mennään Päitsille ja voitosta tietenkin lähdetään ajamaan. Kai siinä pieni etu on, kun pääsee omalla maaperällä ajamaan, vaikkei Päitsistä aiempaa kokemusta olekaan, Remes toteaa.

Suomalaisen valmistautuminen kauteen 2017 on sujunut mukavasti ja hän suhtautuu kauden aloitukseen rauhallisin mielin.

– Hyvin on valmistautumiset menneet. Alkutalven treenailin Espanjassa ja nyt sitten olen Suomessa ajellut nastoilla.

90-vuotistaivaltaan juhlistavan Päitsin toimiminen MM-näyttämönä on herättänyt valtavasti mielenkiintoa niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

– Kun viime keväänä kuulin Päitsin MM-suunnitelmista, niin kyllähän se yllätti, kilpailunjohtaja Henri Saari toteaa.

– Heinolan MM-osakilpailussa tapahtuneen julkistuksen jälkeen oli kentällä paljon kysymyksiä ja huhuja. Päitsin organisaatio ryhtyi kuitenkin työhön ja on rakentanut upean kilpailun. Erityisen hienoa on ollut nähdä, miten tämän kaltainen haaste on yhdistänyt kilpailun järjestelyyn osallistuvia kerhoja. Kaikki ovat satsanneet ainakin 110-prosenttisesti järjestelyihin ja haluavat tehdä tästä kaikkien aikojen Päitsin. Kilpailusta tulee varmasti ikimuistoinen MM-osakilpailu kilpailijoille, tiimeille, järjestäjille ja mikä kaikkein tärkeintä: yleisöllä on varmasti paljon nähtävää!  Mikä onkaan hienompi tapa juhlistaa 90-vuotiasta kilpailua ja 100-vuotiasta Suomea! Saari fiilistelee.

Viime vuonna Antti Hellsten juhli toista Päitsin voittoa. Mikäli hän tekee tänä vuonna hattutempun, hän saa himotun Päitsi-kilven itselleen. Kuva: Milla Vahtila

Myös endurosarjan promoottori Alain Blanchard on innoissaan Päitsin MM-sarjalle tuomasta uudistuksesta.

– Me haluamme kehittää MM-sarjaa tasaisin väliajoin ja tämä tuntui hyvältä ratkaisulta. Olemme järjestäneet Suomessa useita loistavia osakilpailuita ja odotan erittäin innolla myös tämän viikonlopun MM-avausta, Blanchard toteaa.

MM-kilpailun lisäksi Päijänteen Ympäriajossa ajetaan myös enduron SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu. Kilpailun tukikohtana toimiva Vierumäki tarjoaa Päitsille hienot puitteet, 26 erikoiskoetta vievät kilpailun monelle paikkakunnalle, ja sunnuntain viimeinen maastokoe Malmilla tuo kilpailun keskelle Helsinkiäkin. Malmin maaliin kuskit saapuvat parin hyppyrin siivittäminä sunnuntaina klo 15 jälkeen.

Osallistujia on tänä vuonna lähes 260, kun viime vuonna heitä oli vajaa 160. Ulkomaalaisia kuskeja mukana on 45, joista 43 ajaa MM-luokissa ja kaksi tsekkiläistä C-luokassa. Suomessa nähdään viikonloppuna kaikki viime vuoden maailmanmestarit, eli Remeksen lisäksi myös E2-luokan mestari Australian Matthew Phillips ja E3-luokan maailmanmestari Iso-Britannian Steve Holcombe aloittavat tittelinsä puolustamisen. 

Naisia kilpailussa on mukana viisi, ja koska tänä vuonna Päitsissä ei ole erillistä naisten sarjaa, he kilpailevat muiden luokkien joukossa. Lähtöviivalle asettuu muun muassa viime vuoden enduron MM-sarjan naisten luokan neljänneksi sijoittunut Sanna Kärkkäinen.

Vaikkei tänä vuonna Päitsillä kisatakaan kovin lumisissa olosuhteissa, on liki 700 kilometrin mittainen kaksipäiväinen seikkailu kansainvälisesti ainutlaatuinen. Kuva: Milla Vahtila

Päijänteen Ympäriajon reitti
Lauantai 25.3.2017 Vierumäki-Lahti-Padasjoki-Kuhmoinen-Jämsä-Joutsa-Sysmä-Vierumäki
Sunnuntai 26.3.2017 Vierumäki-Lahti-Orimattila-Mäntsälä-Kerava-Helsinki
Pituus n. 693 km.

Lähtö: Vierumäen urheiluopisto, Heinola
Maali: Malmin lentokenttä, Helsinki
Taukopaikka: 25.-26.3.2017 Vierumäen urheiluopisto, Heinola

Aikataulu
Ensimmäisen kilpailijan lähtöajat:
Lähtö/la: Vierumäki 25.3. klo 07:01
Lähtö/su: Vierumäki 26.3 klo 08:31

Reittikartat
Erikoiskokeiden kartat

Kilpailun käsiohjelma

Kilpailun lähtöluettelo

Tulosseuranta
Liveseuranta
Viralliset tulokset

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Endurolegenda luottaa suomalaistiimin otteisiin MM-sarjassa

Päitsi starttaa enduron MM-kauden – Hellsten aikoo tehdä hattutempun

Päitsi vahvistettiin osaksi MM-kalenteria

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro