Rallisprint 02.03.2019

Rallisprintin paluuta Mikkeliin on odotettu

Tyylinäytettä Nilsiästä. Kuva: Taneli Niinimäki Photography.

Vajaan viikon päästä ajettava rallisprintin SM-sarjan ja SuomiCupin osakilpailu on tervetullut lisä Mikkelin alueen moottoriurheilutarjontaan.

Edellisen kerran sprinttiä on Mikkelin lähialueella ajeltu lähes kaksikymmentä vuotta sitten, ja lajin paluulle on ollut tilausta. Mikkelin Urheiluautoilijoiden hallituksessa toimivat aktiiviset puuhamiehet Jari Jakonen ja Jarno Neuvonen ovat molemmat joutuneet vastaamaan harrastajilta tulleisiin kysymyksiin asiaan liittyen.

– Kilpailijat ovat vuosien varrella hyvin useasti kyselleet, milloin järjestämme rallisprintin. Näin kauan siinä sitten meni. Viime ja toissa vuonna harjoiteltiin hyvällä menestyksellä järjestämällä Mäntyharjun Ruotimolla Polaria-Sprint yhteistyössä Mäntyharjun Moottorikerhon kanssa, ja kun tuli mahdollisuus hakea SM-osakilpailua, teimme niin.

Vaakuna-Rallin ratamestarin tehtävästä tutuksi tullut Jari Jakonen on vastuussa myös sprintin radasta, ja se onkin tuttua Vaakuna-Ralli tasoa, osin jopa samaa tietä.

– Epävakaa talvisää on vähän antanut omaa haastettaan valmisteluihin. Ennusteiden mukaan nyt näyttää, että nautimme seuraavat päivät ihan kivoista pakkaslukemista. Pakkanen yhdistettynä edellisviikkojen muutamien päivien vesikeleihin on luonut olosuhteille oikein mukavan pohjan. Luntakin on oikein mukavasti, kunnon vallit teiden varrella.

– Radassa on haastetta, ja luokkiakin vaikuttaisi olevan mukavasti. Mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon kilpailijoita tänne ilmoittautuu. Ilmoittautuminen päättyy sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Viime vuosina sarjaa kiertäviä kuljettajia on ollut mukava määrä. Toivottavasti saamme heitä myös tänne.

Kilpailu ajetaan lauantaina 9.3. ja tapahtumapaikkana on Löydön Kartano ja sen lähialue – vain 15 minuutin ajomatkan päässä Mikkelistä.

Parkkialueet löytyvät alueen läheisyydestä, ravintolapalveluita katsojille tarjoaa Vitsiälän vireä kyläseura Sampolan kylätalolla.

Myös radan varrella sijaitsevalla katselualueella sekä varikkoalueella on omat myyntipisteensä, joissa perinteistä rallimakkaraa on tarjolla.

Kilpailijat ajavat reilun kolmen kilometrin pituisen radan kahteen kertaan, kierrosten välissä on tauko.

Kilpailun huoltoalue sijaitsee katselualueen läheisyydessä, sinne on vapaa pääsy – halukkaat voivat käydä tutustumassa kuljettajiin ja heidän kalustoonsa.

Ensimmäinen kilpailija starttaa radalle kello 11.00. Liput tapahtumaan myydään portilta – sisäänpääsymaksu 10 euroa, alle 12-vuotiaat lapset ilmaiseksi. Alueella käteismaksut. Tapahtuma sopii loistavasti lapsiperheille.

Mikkelin Urheiluautoilijoiden järjestämä osakilpailu Löydön Kartano SM-Rallisprint on järjestyksessään rallisprintin SM-sarjan toinen osakilpailu, ensimmäinen ajettiin Nilsiässä helmikuun alussa.

Teksti: Löydön Kartano SM-Rallisprint tiedotus / Minna Hänninen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli