Rata-ajo 16.10.2016

Pajuranta neljänneksi Trofeo Nazionale Abarth -sarjassa

Trofeo Nazionale Abarth -sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajettiin tänä viikonloppuna Italian Mugellossa. Juuso-Matti Pajurannan kausi on kulkenut hieman vastatuulessa ja Pajuranta lähti hakemaankin Mugellosta kahta onnistunutta kilpailulähtöä.

Lauantaina ajetuissa harjoituksissa Pajuranta oli kolmas ja lähti aika-ajoon taistelemaan paalupaikasta. Nuorukaisen viimeisellä nopealla kierroksella näyttikin jo kahden ensimmäisen sektorin jälkeen, että Pajuranta kaasuttelee paalulle, kunnes viimeisessä sektorissa italialainen Alex Campani peitti täysin suomalaisen ajolinjan. Näin Pajuranta oli aika-ajon kolmas ja vaikka asiaa puitiin session jälkeen, ei italialainen saanut mitään rangaistusta.

Sunnuntaina vuorossa oli kaksi kilpailulähtöä ja ensimmäiseen Pajuranta starttasi kolmannesta ruudusta. Nuorukainen onnistuikin hyvin lähdössä ja nousi jo ensimmäisen kierroksen aikana kilpailun kärkeen. Pajuranta johtikin kilpailua pitkälle yli puolen välin, kunnes radan ensimmäisessä mutkassa oli liukkaan radan merkit ja italialaiset Campani sekä Cosimo Barberini pääsivät ohitse. Viimeisillä kierroksilla Pajuranta ei pystynyt enään haastamaan tosissaan kärkeä ja oli maalissa lopulta kolmas.

Toiseen lähtöön Pajuranta starttasi kuudennesta ruudusta, koska ensimmäisen kilpailun kahdeksan kärki lähtee toiseen kilpailuun käännetyssä lähtöjärjestyksessä. Startissa nuorukainen nousi yhden sijan, kunnes ensimmäisellä kierroksella ohitustilanteessa Pajuranta ajautui radalta ulos rikkoen auton etupäätä. Tämän jälkeen kilpailu oli selviytymistä maaliin, kun auton suorituskyky laski huomattavasti. Maalissa Pajuranta oli lopulta viides.

– Vauhti oli jälleen hyvää viikonloppuna, mutta tänä vuonna ei onnistunut sitten kokonainen kilpailu ollenkaan tai jos se onnistui, lähdin viimeisestä ruudusta. No urheilussa tulee huonoja vuosia ja minun kohdallani se näytti olevan tämä vuosi, ainakin tulosten valossa, kertasi sarjan loppupisteissä neljänneksi sijoittunut Pajuranta.

Teksti: Pajuranta tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo