Rata-ajo 20.03.2017

Pajuranta aloitti testikautensa positiivisesti

Juuso-Matti Pajuranta. Kuva: Niko Salminen

Sastamalalainen Juuso-Matti Pajuranta aloitti testirupeamansa viime viikolla, kun hän oli testaamassa keskiviikon ja torstain Michelinin rengastesteissä Paul Ricardin radalla Ranskassa.

Pajuranta kilpailee tällä kaudella ainakin Trofeo Nazionale Abarth -luokassa, mutta tällä kertaa hän oli testaamassa TCR-luokan autoa radalla, jossa myös Formula ykköset suorittaa rengastestinsä. Viime viikolla testattu auto oli sastamalalaiselle täysin uusi tuttavuus Positione Motorsportin TCR Volkswagen. Autossa on 350 hevosvoimaa ja huomattavasti enemmän aerodynamiikkaa kuin Abarth-luokan autoissa. Testissä ajettiin aamupäivä kuivalla radalla ja iltapäivä keinotekoisesti kastellulla märällä radalla. Molemmat testipäivät sujuivat hyvin ja kilometrejä tuli yli 750km.

Vielä on epäselvää pääseekö Pajuranta kilpailemaan TCR-kalustolla tulevalla kaudella.

– Saatiin kaksi tosi hyvää testipäivää alle ja paljon kilometrejä. TCR-luokka on kovassa nosteessa maailmalla, mutta katsotaan mitä kevään mittaan tapahtuu. Testinä tämä oli todella hyvä ja uskon, että tulevaisuudessa tästä on hyötyä, Pajuranta kertasi testin jälkeen.

Trofeo Nazionale Abarth -luokan kausi alkaa 31.3. Italian Misanosta.

Teksti: Juuso-Matti Pajurannan Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo