Rallicross 29.06.2016

MM-sarjassa ajava Grönholm mittaa kotimaisen tason Honkajoella

Kuvassa on Niclas Grönholm. Kuvaaja: Jakub Nitka.

Rallicrossin SM-sarja havittelee ja itseasiassa ohittaa kauden 2016 puolivälin krouvin heinäkuun alkupuolella, kun sarjan kolmas osakilpailu ajetaan Honkajoella 9.7.2016. Honkajoen rata ei juuri ohituspaikkoja pullollaan notku, joten lähdöissä onnistuminen korostuu merkittävästi.

Alkukautta ovat värittäneet muun muassa kärkikuljettajien tekniikkamurheet, nuorten loistavat otteet ja yllätysmenestyjät. Honkajoella toivottavasti kaikilla autot toimivat, mutta nuorten esiinmarssia sekä yllätysmenestyjiä näemme mielellämme lisää.

SuperCareissa sarjapistetilanne on suorastaan kuumottavan tasainen. Aki Karttunen johtaa epäonnisesta Kouvolan kilpailusta huolimatta 37 pisteellä ja toisena on Kouvolan voittaja Toni Lukander 35 pisteellä. Lukanderin jälkeen kolmantena on Jere Kalliokoski niin ikään 35 pisteellä, joten erittäin tärkeitä pisteitä on Honkajoella jaossa.

SuperCar-luokkaan loistavan lisämausteensa tuo tällä kaudella rallicrossin MM-sarjaan siirtyneen Niclas Grönholmin osallistuminen kilpailuun. Nyt mitataan kotimainen taso oikein kunnolla.

SRC-luokassa Jussi Klemola kankesi itsensä Kouvolan voitolla vain pisteen päähän Peter Heleniuksesta. Ennen Honkajokea Heleniuksella on 41 SM-pistettä, kun taas Klemolalla niitä on 40. Kolmantena sarjassa olevan Sami Kiskolan pistesaalis on tähän mennessä 30, joten Honkajoella hänen ja toki muidenkin luokan kärkikamppailuun mielivien on syytä kahmia pisteitä roppakaupalla.

Autokrossissa Jori Seppälä vei tikkarin muiden edestä Kouvolassa ja samalla korkeimmat SM-pisteet. Luokan kärjessä komeilee edelleen Vesa Puuskamäki 41 pisteellä, mutta aivan peräkontissa ovat vielä muut kilpakumppanit kiinni. Toisena luokassa on Manu Juhola 36 pisteellä ja kolmantena Jori Seppälä 35 pisteellä.

Neljäntenä kärkikolmikkoa saalistava Joni-Pekka Rajalakin on vain kuuden pisteen päässä Seppälästä, joten tässäkin luokassa kaikki saavat painaa Honkajoella kaasun lattiasta läpi heti alusta lähtien.

Crosskarteissa on tähän mennessä ehditty ajaa jo kolme osakilpailua, kun luokka vieraili Joensuussa kesäkuun 11. päivä. Luokkaa on dominoinut ylivoimaisesti Roni Kalliokoski, joka on voittanut kaikki kauden kolme kilpailua. Tämä merkitsee periaatteessa sitä, että Kalliokoski voi pelkällä maaliintulolla varmistaa Suomen mestaruuden.

Ikinä ei kannata kuitenkaan nuolaista ennen kuin tipahtaa ja kilpakumppanit Jore Takasen, Jimi Kalliomäen, Leevi Lassilan ja Valtteri Kosken johdolla eivät varmasti ole vielä luopuneet mestaruustaistosta.

Ohjeellinen aikataulu, lauantai 9.7.2016
09:00 Harjoitukset alkavat
10:15 Harjoitukset päättyvät
11:00 Alkuerät alkavat
16:00 Finaalit alkavat
17:30 Palkintojenjako

Osallistujalista
Ilmoittautuminen osakilpailuun päättyy 3.7.2016. Tässä tilanne keskiviikkona 29.6.2016.

Rallicross SM (73 osallistujaa): http://bit.ly/29o5RJN

Suurin mielenkiinto kohdistunee kärkikuljettajien ohella varsinaisesti rallicrossin MM-sarjaa ajavaan Niclas Grönholmiin, joka nähdään nyt myös Honkajoella.

SM-pisteet
Sarjan SM-pistetilanteen löydät tästä.

Rallicrossin SM-sarjan seuraaminen
AKK Sports Oy ja Rallicross SM -sarja ovat panostaneet merkittävästi sarjan osakilpailujen seuraamiseen ja kanavia on useita:

www.rallicross.fi – tarjoaa muun muassa kattavan paketin tietoa sekä tulosseurannan.

http://areena.yle.fi/tv/urheilu/moottoriurheilu
YLE näyttää koosteen kaikista kauden kilpailuista TV:ssä ja YLE Areenassa.

https://www.facebook.com/RallicrossSM/ – Facebook tarjoaa niin kuvia, videoita kuin viimeisimmät tiedot sarjan tapahtumista

https://www.periscope.tv/mutvsuomi – Uutuutena tällä kaudella livelähetyksiä suoraan kilpailuiden ytimestä Moottoriurheilu.tv:n Periscope-kanavalla.

Rallicross SM -sarja
Rallicross on rallin ja rata-autoilun vauhdikas yhdistelmä, missä yhdistyvät tehokkaat autot, näyttävät ajolinjat ja kamppailulajien parhaat ominaisuudet. Rallicrossissa ajetaan yhteislähtöjä ja lajille ominainen tasainen kamppailu takaa, että sijoituksista ajetaan tiukasti maaliin asti. Rallicrossin SM -sarjaan kuuluu kaudella 2016 viisi osakilpailua. Sarjassa kilpaillaan suomenmestaruuksista luokissa SuperCar, SRC, Autokrossi ja Crosskart 125.

Kilpailukalenteri 2016
7.5. Hyvinkää
28.5. Kouvola
9.7. Honkajoki
20.8. Oulu
10.9. Kaanaa Center

Lisätietoja Rallicrossin SM-sarjasta löydät osoitteesta www.rallicross.fi. Sarjaa voi seurata myös Facebookissa, Moottoriurheilu.tv:n Periscopessa sekä Ylen MotorSport Extra -lähetyksissä.

Teksti: Rallicross SM -tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross