Ralli 13.05.2016

MIKKO KATAJA TUNNETTUUN PIKES PEAK HILL CLIMB AUTOKILPAILUUN

Kuva: Axel Weichert/100octane.de

Oululaissyntyinen Mikko Kataja on kutsuttu 26. kesäkuuta järjestettävään Pikes Peak International Hill Climb –autokilpailuun.

Pikes Peak kilpailua on järjestetty vuodesta 1916 alkaen ja se on yksi maailman hurjimmista moottoriurheilutapahtumista. Kataja on kisojen historiassa neljäs suomalainen, joka on kutsuttu kilpailuun mukaan. Kilpailussa noustaan Coloradossa sijaitsevan Pikes Peak–vuoren huipulle: lähes 20 kilometrin matkalla on 156 mutkaa. Suomalaisille yksi tunnetuimmista kisan voittajista on Ari Vatanen.

-Olen ajanut Euroopassa mäkikisoja ja Suomessa rallia ja rataa. Pikes Peakiin osallistuminen on ollut unelmani. Tavoitteenani on ehyt kilpailu ja ruutulipulle pääseminen. Kilpailuun pääseminen itsessään on jo uskomaton juttu ja toivottavasti pääsen ajamaan kilpailun ongelmitta huipulle asti. Sää on ollut monena vuotena oikukas ja rata on sekä autolle että kuljettajalle vaativa, Mikko Kataja sanoo.

Kuva:Mikko Kataja tiedotus

Kuva: Axel Weichert/100octane.de

Mikko Kataja on 37-vuotias kilpa-autoilija. Hän työskentelee Bosch Motorsportilla ja toimii Pirelli Word Challenge –sarjassa GM:n Cadillac Racing –tiimin kisainsinöörinä moottoriin ja voimansiirtoon liittyvissä asioissa. Koulutukseltaan hän on kilpa-ajoneuvoasentaja ja autosähköinsinööri. Hän on rakentanut itse autonsa, jolla hän kilpailee, vuosimallia 1979 olevan Toyota Starletin.

-Rakensin auton vuonna 2002 opintoihini liittyvänä päättötyönä Suomen F-cup–rallisarjan sääntöjen mukaiseksi, mutta olen rakentanut sen uusiksi vuonna 2011. Auto on aika erikoinen mäkikisaan, sillä se on perinteinen suomalainen ralliauto. Se on kuitenkin muutettu paremmin asfaltille sopivaksi, Kataja kertoo.

Mikko Kataja on näyttänyt Euroopassa, että suomalaisella ralliautolla pärjää mäkikisoissa hyvin. Hän on ensimmäinen suomalainen, joka on kilpaillut yhdessä maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista mäkikisasarjoista: Saksan KW Berg Cupissa. Vuonna 2014 hän voitti sarjan Rookie-tittelin ja tuli sarjassa toiseksi 1600cc-luokassa. Menestyksen myötä hän on saanut mahdollisuuden edustaa Suomea FIA Hill Climb Masters –kilpailussa, jossa koko Euroopan parhaat mäkikisakuljettajat kilpailevat voitosta.

Suomessa Mikko Kataja on kilpaillut Roadsport-rataluokassa sekä Time Attack –sarjassa. Hän voitti siinä modified-luokan vuonna 2012. Hän on myös osallistunut European Time Attack Masters –kilpailuun vuonna 2013, josta hän saavutti EM-hopeaa. Lisäksi hän on ajanut Suomessa rallia F-cupissa vuosina 2002–200
https://www.facebook.com/VHTRacing/?fref=ts

Teksti: Mikko Kataja tiedotus

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo