Road Racing 22.03.2017

Mika Kallio: Tulossa jännittävä MotoGP-kausi

Mika Kallio toimii kauden 2017 KTM:n testikuljettajana, mutta osallistuu myös kahteen MM-osakilpailuun. Kuva: Gold and Goose

MotoGP-kausi 2017 starttaa tänä viikonloppuna Qatarin Dohasta. Luvassa on merkittävin suomalaisedustus vuosikausiin, kun viivalla nähdään suomalaistallien kuskien lisäksi myös parhaimmillaan kaksi suomalaiskuljettajaa.

MotoGP-sarjassa kisaa tänä vuonna Moto3- ja Moto2-luokkien hallitsevan maailmanmestaritalli Ajo Motorsportin lisäksi MM-debyyttinsä tekevä Patrik Pulkkinen sekä villillä kortilla kahteen osakilpailuun osallistuva Mika Kallio.

– Itävallan ja Saksan osakilpailut pitäisi olla varmoja, eli siellä pääsee tositoimiin, KTM:n testikuljettajana tämän kauden toimiva Kallio toteaa.

Vaikka suomalainen ei koko kautta kisaakaan, on hän tiiviisti mukana kisatoiminnassa KTM:n MotoGP-projektin kautta.

– Totta kai oma mielenkiinto tällä kaudella keskittyy KTM:n pärjäämiseen, kun on uutena tallina mukana. Koko ajan olen yhteydessä tiimiin ja kisainsseihin. Eilen viimeksi juteltiin, että millä paketilla kuskit lähtee kauden avaukseen. Koska me emme ole vielä valmiita, niin yritetään löytää niistä palasista ja osista paras mahdollinen kompinaatio Qatariin. Katsotaan kuinka kuskit pystyy aloituksen handlaamaan. Helppoa se ei tule Kotarille olemaan. Viikko sitten kun oltiin testaamassa, niin se rata ei jostain syystä soveltunut meidän kalustolle.

Kallio odottaa jo innoissaan 2. heinäkuuta Sachsenringin radalla ajettavaa Saksan osakilpailua sekä 13. heinäkuuta Itävallan Red Bull Ringillä huipentuvaa KTM:n kotikisaa.

– Ne on tällaisia välietappeja, mitkä pitää motivaatiota yllä, kun tietää että kahteen kisaan pääsee osallistumaan. Testityö ei ole sitä, mitä itse haluaa koko ajan tehdä, joten siinä mielessä on hyvä, että on kisoja mukana. Tavoite on päästä ajamaan enemmänkin ja siinä mielessä nuo kisat on tärkeitä näytön paikkoja. Ensin pitää kuitenkin nähdä miten pyörä kehittyy ja mikä meidän vauhti silloin on. Tietty pidän tavoitteena, että pystyn tasapäisesti ajamaan kahta muuta KTM-kuskia vastaan. Jos sen pystyy tekemään, niin se osoittaa, että oma vauhti on sillä tasolla, että pystyisi hyvinkin kisamaan sarjassa itse. Esimerkiksi Espargaroon (Pol) mulla on kova luotto. Jos hänen vauhtiinsa pystyy, niin se on kova suoritus. Lähinnä senkin takia, kun he ovat olleet siinä kisafiiliksessä ja -rytmissä mukana ja itse tulen puolen vuoden jälkeen mukaan, niin eihän se helppo tilanne mulle ole. On selvää, että jonkinlaisena altavastaajana lähden kisoihin.

Aki Ajon tiimit veivät viime kaudella sekä Moto3- että Moto2-luokkien maailmanmestaruudet. Kuva: Sebas Romero

Kallio katsoo viikonloppuna starttaavaa uutta kautta suurella mielenkiinnolla.

– MotoGP-luokassa kuskimarkkinoilla on tapahtunut liikettä ja monet kärkikuskit on vaihtanut tallia. Lorenzon (Jorge) meno Ducatille ja Vinalesin (Maveric) tulo tilalle Yamahalle tuo mielenkiintoa paljon. Ducati on ollut monelle kuskille hankala laite, mikä nähtiin esimerkiksi Rossin (Valentino) kohdalla. Nyt on mielenkiintoista nähdä, mihin Lorenzo Ducatilla yltää. Sitä ei voi kuitenkaan missään nimessä verrata siihen, kun Rossi sillä ajoi viisi vuotta sitten, Ducati on ihan eri tasolla nyt.

– Ennakkotestin osalta näyttäisi nyt vahvasti siltä, että Vinales on pitänyt aika selkeästikin ykköshaastajan viittaa harteillaan. On ollut joka testeissä nopein. Tietty testit on aina testejä, mutta kyllä se aika hyvin antaa osviittaa siitä, mitä kauden alku tulee olemaan. Kyllä mulla on aika vahva luotto, että Vinales tulee olemaan se kuski, jota tullaan haastamaan. Tietty ei koskaan voida laskea ulos Marquezia (Marc). Hän on kuskina kova, mutta Honda ei ehkä vieläkään ole pystynyt rakentamaan sellaista pyörää kuin mitä Yamaha on. Ne on antanut monena vuonna tasoitusta siinä ja näyttää ettei Honda vieläkään ole ihan tikissä. Ducati on kauden avauksessa ollut aina todella hyvässä vauhdissa ja varmasti tulevat taistelemaan podiumpaikoista ja ehkä jopa voitosta Qatarissa, mutta en ihan usko, että pystyvät pitämään vauhtia koko vuoden läpi. Ne ei kalustollisesti ole ihan huippuvehkeiden, eli lähinnä Yamahan tasolla.

Patrik Pulkkinen kisaa kaudella 2017 Peugeot Saxoprint tiimissä Moto3-luokassa. Kuva: Chiqui Chamorro

Tänä vuonna Moto3-luokassa debytoiva, vasta 16 vuotta täyttänyt Patrik Pulkkinen ottaa nyt ensiaskeleensa kohti todellista ammattilaisuutta.

– Itse en tietysti ole niin tarkkaan ollut hänen touhuissaan mukana, mutta olen hänen ajamista vähän nähnyt Suomessa ja Red Bull Rookies Cupissa. Jos nyt katsotaan alustavia testituloksia eri radoilta, niin onhan Patrik vielä paljon perässä kärkiporukkaa, mutta en usko, että kukaan on hirveitä odotuksia ladannut. Kaikki tietää, että on vielä paljon opeteltavaa ja paljon matkaa. Tasoero Red Bull Cupista Moto3-luokkaan on huima, siellä kumminkin vauhti on ihan eri luokkaa. Pääasia, että hän pääsee nyt ajamaan kovassa porukassa ja sieltä sen vauhdin pitäisi tarttua. Jos on todella lahjakas kaveri, niin uskon ettei kauhean kauaa mene, että vauhti on oikealla tasolla. Tietty tulee paljon uusia ratoja ja se on vaikea puoli, kun ne pitää opetella. Kylmäpäisesti vain eteenpäin eikä auta murehtia vauhtia tällä hetkellä. Jos kaverit menee nopeammin, niin miettii miten vauhti paranee ilman paineita, Kallio kannustaa.

18 osakilpailua käsittävä MotoGP-sarja starttaa tulevana viikonloppuna Qatarin Losailin radalla ajettavalla iltakilpailulla.

Aika-ajot (Suomen aikaa)
Lauantai 25.3.
Moto3 17.00
Moto2 17.55
MotoGP 19.35

MM-osakilpailu (Suomen aikaa)
Sunnuntai 26.3.
Moto3 18.00
Moto2 19.20
MotoGP 21:00

Lisätietoa ja maksullinen liveseuranta: www.motogp.com
Suomessa MotoGP-lähetykset näyttää maksullinen CMore-kanava.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Mika Kallio jatkaa KTM:n testikuljettajana ensi kaudella ja odottaa jo Suomen osakilpailua

Tänään 16 vuotta täyttävä Pulkkinen pienellä jännityksellä ensi viikon MM-debyyttiin

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing