Jääspeedway 25.02.2017

Mats Järf paras Jääspeedwayn SM-kisoissa Kauhajoella

Mats Järf. Kuva: Tomi Nevanperä

Jääspeedwayn SM-kilpailut järjestettiin lauantaina 25. helmikuuta Kauhajoella, minne mukaan oli ilmoittautunut 16 huippukuljettajaa. Kisa ajettiin jäädytetyllä speedwayradalla, joka kallistuksineen poikkee järven jäälle auratusta radasta.

Kun alkueristä oli ajettu 16, oli kolme kuskia täysin pistein: Varkaus Racing Teamin Antti Aakko, Vaasan moottorikerhon Mats Järf ja Kuopion moottorikerhon Tomi Tani. Erässä 17 he kisasivat toisiaan vastaan ja voiton vei Tani. Näin ollen Tani ja Järf menivät suoraan finaaliin.

Semifinaalissa taistelivat kahdesta finaalipaikasta Aakko, Pohjois-Karjalan moottorikerhon Timo Kankkunen ja Jussi Nyrönen sekä Oulun moottorikerhon Matti Isoaho. Aakko vei semifinaalin nimiinsä ja toisen finaalipaikan otti Kankkunen.

Jääspeedway-vauhtia. Kuva: Timo Palmi

Finaalissa mentiinkin sitten kovaa. Tomi Tani oli johdossa siihen asti, kun hän kaatui radan sisäpuolelle. Muut jatkoivat kisaa ja Suomen mestaruuden vei lopulta Mats Järf. Hopealle ajoi Antti Aakko ja pronssille Timo Kankkunen.

SM-karsinnassa täydet pisteet ajanut Kuusankosken moottorimiesten Markku Weckman ei tänään päässyt samalle tasolle. Erässä 14 hän kaatui ja satutti jonkin verran selkäänsä, mutta pystyi ajamaan viimeisen eränsä loppuun asti.

Kisan nopein eräaika oli ensimmäisen erän 52.98, jonka kellotti Antti Aakko. Kisapäivä oli kaiken kaikkiaan onnistunut, sää aurinkoinen ja yleisöä oli paikalla lähes 400.

Tulokset:
1. Mats Järf VaMK
2. Antti Aakko VRT
3. Timo Kankkunen P-KMK
4. Tomi Tani KMK
5. Jussi Nyrönen P-KMK
6. Matti Isoaho OMK
7. Tomi Norola SeMK
8. Christer Biskop KMS
9. Rami Systä JaMoKe
10. Jarmo Malinen TSMU
11. Markku Weckman KMMK
12. Mikko Mäkinen ValkMK
13. Markku Larronmaa P-KMK
14. Jani Mikkola OMK
15. Riku Laurunen PirMM
16. Jani-Pekka Koivula SeMK
17. Jukka-Pekka Seppä VaMK
18. Mika Helin FMS

Teksti: Päivi Lahti-Kuusisto

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jääspeedway