Ralli 24.10.2018

Kuusi suomalaista Espanjan MM-ralliin – Toyota taistelee merkkimestaruudesta

Jari-Matti Latvala kiidätti Toyotansa toiseksi Turkissa. Kuva: Taneli Niinimäki

Rallin MM-sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Espanjassa. Kilpailu on samalla kauden ainoa osakilpailu, jossa ajetaan sekä asvaltilla että soralla. Suomalaisia rallissa on viivalla kuusi. WRC-autoilla matkaan lähtevät Fordin Teemu Suninen sekä Toyota-pilotit Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi. WRC2-luokassa mukana ovat Skodan Kalle Rovanperä ja Hyundain Jari Huttunen Taisko Lario puolustaa Peugeotilla sinivalkoisia värejä WRC3-luokassa.

MM-sarjan pistetilanne on erittäin jännittävä ja mestaruus näyttää olevan kahden kauppa. Belgian Thierry Neuville pitää Hyundaillaan sarjan piikkipaikkaa 189 pisteellä, mutta ranskalainen kestomestari Sebastien Ogier on vain seitsemän pistettä perässä. Toyotan virolaiskuljettaja Ott Tänäk on kolmantena 168 pisteellä. Esapekka Lappi on sarjan neljäs (104 pistettä) ja 98 pistettä kerännyt Latvala viides. Suomalaisten Toyota-kuljettajien panos jäljellä olevissa kisoissa on erittäin tärkeä Toyotan merkkimestaruuden tavoittelussa. Fordin Teemu Suninen on saalistanut ajamissaan osakilpailuissa 54 pistettä ja majailee sarjassa kymmenentenä.

Teemu Suninen. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Teemu Suninen, Ford Fiesta WRC #3, M-Sport Ford World Rally Team

– Olen ajanut tässä rallissa jo kolme kertaa ja pidän näistä olosuhteista. Nyt pääsen tänne ensimmäistä kertaa WRC-autolla. Meillä oli asfalttitestit Espanjassa viime viikolla ja auto osui heti hyvin käteen. Näillä asfalttiteillä hyvillä säädöillä pystyy ajamaan kuin radalla konsanaan. Soraerikoiskokeet ovat kapeita ja luonteeltaan samanlaisia kuin Portugalin MM-rallissa.

Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Jari-Matti Latvala, WRC, Toyota Yaris WRC #7, Toyota Gazoo Racing WRT

– Odotan innolla Espanjan rallia ja yritän ajaa hyvän tuloksen auttaakseni tiimiä merkkimestaruuden tavoittelussa. Olen aina pitänyt tästä kisasta, erityisesti asfalttipätkät ovat nautinnollisia ajettavia. Testeissä minulla oli hyvä tuuri, sillä pääsin ajamaan sekä kuivissa että märissä olosuhteissa ja tuntuma autoon on hyvä.

Esapekka Lappi ja Janne Ferm. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Esapekka Lappi, WRC, Toyota Yaris WRC #9, Toyota Gazoo Racing WRT

– Kahdessa jäljellä olevassa rallissani Toyotalla pistän kaiken peliin merkkimestaruustaistelussa. Tiimimme on venynyt hienoihin suorituksiin viime ralleissa ja toivottavasti se jatkuu osaltani täällä. Pidän tämän kisan haasteesta, kuljettajan pitää sopeutua pinnan muutokseen, mutta luulenpa että me kaikki kärkikuskit onnistumme siinä nopeasti.

Jari Huttunen. Kuva: Taneli Niinimäki

Jari Huttunen, WRC2, Hyundai i20 R5 #37, Hyundai Motorsport

– Ajan ensimmäistä kertaa täällä, joten erikoiskokeet ovat tuttuja vain videolta. Asfalttiteitä odotan innolla, ne näyttävät mielenkiintoisilta. Kovaa täällä pitää mennä heti alusta alkaen, sillä taso on jälleen kova.

10.jpg Kalle Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Kalle Rovanperä, WRC2, Skoda Fabia R5 #44, Skoda Motorsport

– Walesin MM-rallissa ajamamme voitto oli hieno. Toivottavasti onnistumme jatkamaan samaa tahtia myös täällä ja saamme siten hyvän tuloksen kauden päätteeksi.

Taisko Lario. Kuva: Taisko Larion tiedotus

Taisko Lario, WRC3, Peugeot 208 R2 #61

– Auto, talli ja mies ovat iskussa sekä soralla että asvaltilla. Luotto on todella kova siihen, että voimme ajaa kauden toisen voiton. Pistämme varmasti ihan kaikki peliin, sillä haluamme hyvän päätöksen kaudelle.

Espanjan MM-ralli 2018: Soran ja asfaltin sekoitus laittaa kuljettajat puntariin

Espanjan MM-rallin erikoispiirre on se, että perjantain ajopäivä ajetaan soralla. Tiimeille se tarkoittaa sitä, että perjantain päätteeksi autojen säädöt muutetaan 75 minuutin huollossa soralta asfaltille sopiviksi.

Ralli starttaa torstaina, jolloin ajetaan 3,2 kilometrin yleisöerikoiskoe asfaltilla Barcelonassa. Perjantaina siirrytään soralle ja edessä on kolme kahteen kertaan ajettavaa erikoiskoetta. Perjantaina potentiaalinen ratkaisun paikka on erikoiskokeina 4 ja 7 ajettava miltei 39 kilometriä pitkä La Fatarella –Vilalba. Yhteensä perjantain lenkillä ajetaan 145 erikoiskoekilometriä.

Lauantaina rallikaravaani siirtyy kestopäällysteelle ja päivän aikana ajetaan seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteismitta on 122 kilometriä. Rallin päätöspäivänä sunnuntaina on vuorossa neljä erikoiskoetta ja kisa päättyy kello 13:18 käynnistyvälle Santa Marina 2 -erikoiskokeelle, joka toimii samalla lisäpisteitä jakavana Power Stage -pätkänä.

Kilpailun kotisivuille tästä
Kilpailuun ilmoittautuneiden listaan tästä
Kilpailun reittiaikatauluun tästä

Erikoiskokeiden määrä: 18
Erikoiskoekilometrejä: 331,58 km
Kilpailun kokonaispituus: 1495,73 km

Liveseuranta ja ajankohtaiset uutiset rallin MM-sarjan kanavista

Ralliradio, reaaliaikaiset tulokset sekä sosiaalisen median ja WRC+ palvelun kautta runsaasti päivittäisiä ekstrasisältöjä – kaiken tämän ja paljon muuta löydät rallin MM-sarjan kanavista.

wrc.com »
twitter.com »
facebook.com »
instagram.com »
youtube.com »

MM-rallit Suomen televisiossa Neloselta ja Ruutu+:sta

Espanjan MM-rallin lähetysajat »

MM-rallien kohokohdat maksutta Red Bullin netti-TV:stä

Katso Red Bull TV:n räätälöityjä kisalähetyksiä mobiilin, läppärin tai smart tv:n kautta.

Kauden tulevat lähetykset »

Teksti: Neste Ralli Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli