Road Racing 25.10.2018

Kallio Racingillä avaimet maailmanmestaruuteen lauantaina ”On tehty paljon uhrauksia”

Vesa Kallion (vas.) ja Sandro Cortesen yhteistyö on nyt tuomassa suomalaistiimille sen historian ensimmäisen MM-mitalin. Kuva: Philippe Damiens

SuperSportin MM-kausi huipentuu lauantaina Qatarissa ajettavaan finaaliin. Kallio Racingillä on mahdollisuus voittaa ensimmäistä kertaa maailmanmestaruus, sillä Sandro Cortese johtaa sarjaa kuudella pisteellä ennen kauden päätöstä.

Jo debyyttikaudellaan viime vuonna MM-mitaleista kuljettajiensa Sheridan Moraisin ja Niki Tuulin kanssa taistellut Kallio Racing on nyt lähempänä unelmaansa kuin koskaan. Tiimi päätti panostaa kauteen 2018 toden teolla ja palkkasi riveihinsä vuoden 2012 Moto3-luokan maailmanmestarin Saksan Sandro Cortesen, joka nyt johtaa MM-sarjaa kuudella pisteellä ennen Ranskan Julez Cluzelia. Sveitsin Randy Krummenacher on 33 pisteen päässä Cluzelista, joten mestaruus tulee olemaan kärkikaksikon välinen taisto.

Viime vuonna täpärästi ilman mitaleita jäänyt tiimi tuleekin nyt tekemään historiaa saavuttamalla Cortesen kanssa vähintään MM-hopeaa.

– Kyllä mulla on ollut vahva usko tiimin tekemiseen jo useamman vuoden ajan, toteaa tiimipäällikkö Vesa Kallio.

– Se kokonaisuus muodostuu aina monesta pienestä osatekijästä ja tänä vuonna ollaan saatu asiat toimimaan hyvin. Ollaan pystytty taistelemaan kärkisijoituksista kaikkina viikonloppuina.

Sandro Cortese pääsi tuulettamaan voittoa jo uransa kolmannessa Supersportin MM-osakilpailussa. Kuva: Kenneth Lambrecht

Vaikka jo MM-hopeakin olisi suomalaistiimille huikea saavutus, kirjoittaisi Kallio Racing historiaa isolla kädellä saavuttaessaan jo toisena kautenaan maailmanmestaruuden.

– Kyllähän mestaruus aina mukavalta tuntuisi, mutta enemmän tietysti lämmittää se tieto, että ollaan tehty asioita oikein ja pystytään menestymään MM-tasolla.

– Olemme tehneet todella paljon töitä ja uhrauksia tämän menestymisen eteen, ja täytyy muistaa, että viime vuosi oli tiimin ensimmäinen kokonainen kausi MM-sarjassa ja monet asiat olivat meille uusia. Tämä kausi on siihen nähden ollut vähän helpompi, kun tiedämme asioista paljon enemmän.

Loris Cresson on nostanut vauhtiaan loppukautta kohden. Edellisessä, Argentiinan MM-osakilpailussa hän sijoittui kymmenenneksi. Kuva: Václav Duska

Yksi Kallio Racingin vahvuus tällä kaudella onkin ollut toimiva yhteistyö niin tiimin henkilökunnan kuin Cortesen sekä sijalla 14 olevan, tiimin nuoren lupauksen, belgialaisen Loris Cressonin kanssa.

– Täksi kaudeksi pyrittiin selkeyttämään asioita ja keskittymään omaan osaamiseen ja sitä kautta tekemään parempaa tulosta. Iso kiitos tiimin henkilökunnalle kuinka sitoutuneita kaikki ovat olleet ja tietysti hyvälle kuljettajakaksikolle, joiden kanssa on ollut hieno työskennellä. Kiitos kuuluu tietenkin myös kaikille yhteistyökumppaneille ja tukijoille, jotka ovat olleet mahdollistamassa tätä, Kallio hehkuttaa.

SuperSportin MM-finaali ajetaan lauantaina Qatarissa Losailin radalla kello 17.30 Suomen aikaa.

Lisätietoa: www.worldsbk.com

Lisäys 25. lokakuuta:

MM-pisteissä neljäntenä ollut Ranskan Lucas Mahias valitti Portugalin MM-osakilpailun diskauksesta urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen CAS:iin (Court of Arbitration for Sport), joka hyväksyi tänään torstaina valituksen. Näin ollen Mahias palautettiin Portugalin osakilpailun voittajaksi. Hänet diskattiin tavasta, jolla hän ajoi varikolle. CAS katsoi, ettei diskaukseen ollut aihetta, sillä  säännöt kilpailun jälkeen varikolle ajamisesta ovat epäselvät. Mahias nousee 25 pisteen myötä MM-sarjan kolmanneksi ja samalla Cortese menettää yhden pisteen, sillä hänen sijoituksensa Portugalissa muuttuu viidennestä kuudenneksi. Cluzelin sijoitukseen CAS:n päätös ei vaikuta, sillä hän keskeytti Portugalissa. Näin ollen Cortese johtaa MM-sarjaa viidellä pisteellä, mikä tarkoittaa, että Cluzel vie voittaessaan mestaruuden, vaikka Cortese olisi toinen, koska ranskalaisella on enemmän voittoja.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Kallio Racingin Cortese toiseksi Argentiinassa – Maailmanmestaruus ratkeaa kauden finaalissa

Kallio Racingin Sandro Cortese juhli podiumilla Ranskassa

Kallio Racing kaappasi MotoGP-sarjan maailmanmestarin

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing