Ralli 17.08.2016

Jari-Matti Latvala haastoi Dakar-rallin voittajan Ouninpohjan legendaarisella erikoiskokeella

Kamaz pysyi Latvalan perässä Ounin erikoiskokeella. Kuva: Victor Engström / Red Bull Content Pool

Jari-Matti Latvala haastoi Polo WRC autollaan Dakar-rallin voittajan, Ayrat Mardeevin 9,5 tonnia painavan kuorma-auton Ouninpohjan legendaarisella erikoiskokeella.

Ouninpohja, Suomi. Maailman tunnetuin rallitie – neljällä pyörällä ajettava vuoristorata, jonka tarunhohtoisia hyppyreitä ja päätähuimaavan vauhdikkaita kurveja kaikki kuljettajat ihannoivat. Keskituntinopeus tällä tiellä MM-rallissa ylittää 130 km/h ja maisema vilisee silmissä. Huippunopeus kapealla tiellä on lähes 200 km/h.

Historiallinen Ouninpohjan erikoiskoe on ollut kiinteä osa Suomen MM-rallia aina vuodesta 1951 asti, jolloin ralli ajettiin ensimmäistä kertaa. Ensimmäinen voittoaika pätkällä kellotettiin historiallisella Austin Atlantic -autolla. Siitä asti Ouninpohja on saanut todistaa rallin sekä ralliautojen huimaa kehitystä.

Viimeisin tiellä nähty kilpa-auto on kuitenkin sellainen peto, jota kukaan ei olisi voinut uskoa näkevänsä Ouninpohjassakaan. Kilpa-auto on 1000-hevosvoimainen ja 9,5 tonnia painava Kamaz 4326 -rekka, joka tunnetaan Dakar-rallin kiistattomana kuninkaana.

Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Paikalliset asukkaat ovat tottuneet ohikiitävien rallitykkien ujellukseen, mutta tunne on toinen, kun 16,5-litraisella moottorilla varustetun Kamazin jylinä alkaa kaikua metsän siimeksestä. Koko metsä vapisee ja tanner tömisee, kun Kamaz kiihdyttää Ouninpohjan huippunopeilla teillä täyteen vauhtiin ja pauhaa ohi vatsaavääntävällä vauhdilla.

“Näin voimakkaan rekan puikoissa tunne on sanoinkuvaamaton: voit tuntea rekan hillittömän voiman heti, kun moottori käynnistyy. Tärinä siirtyy käsiesi kautta koko vartaloosi”, kuvailee Kamaz-rekan venäläiskuljettaja Ayrat Mardeev.

Ja eihän Mardeevia pitänyt päästää yksin Ouninpohjaan ilman asiantuntevaa opasta.

”Kyllä WRC-auto kiihtyy kovempaa, mutta kun jarruttaessa rekka lähestyy, tulee tunne, että todella haluaa päästä karkuun. Et halua päästää Kamazia aivan iholle”, sanoo Jari-Matti kokemuksestaan.

Jari-Matti Latvala ja Airat Mardeev. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Jari-Matti Latvala ja Airat Mardeev. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

”Yllätyin, kuinka ketterä ja nopea tuo rekka on ja kuinka pitkälle se hyppää. Se on todella jotain, joka saa ihon kananlihalle.”

Legendaarinen Ouninpohja ja kaksi rallimaailman kovimmista kalustoista tekevät yhdistelmästä vaikuttavan. On kuin katselisi moottoriurheilun kohtaavan baletin, kun autot tanssivat Ouninpohjan kumpuilevalla tiellä.

”Tämä paikka on koko rallin MM-sarjan legendaarisin. Sen sijainti ja tärkeys tekevät siitä erityisen paikan kaikille rallikuskeille”, kertoo Mardeev.

Teksti: Red Bull

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli