Motocross 22.08.2016

Jami Niemelällä Latvian Cesisissä kauden hienoin kilpailu

CrossiBlogi-tiimin kuljettaja Jami Niemelä osallistui viime sunnuntaina Latvian mestaruussarjan kolmanteen osakilpailuun. Kilpailu ajettiin Cesisin upealla radalla. Niemelä oli ensimmäisen erän yhdestoista, toisen erän yhdeksäs ja päivän yhteispisteissä yhdeksäs.

Jami Niemelän aamu Latvian Cesisissä lähti liikkeelle pienellä epäonnella, mutta sen jälkeen päivästä muodostui kauden hienoin kilpailu. Aamun aika-ajossa Niemelällä kävi kulttuurierosta johtuva virhe: Latviassa ei ole erillistä harjoitusta aika-ajon aluksi, vaan aika-ajo alkaa välittömästi, eikä aika-ajon alkamiseksi näytetä vihreää lippua. Lopulta Niemelä ehti ajamaan kaksi nopeaa kierrosta ja saamaan ajan, joka oikeutti 11. sijaan.

Niemelä lähti ensimmäisessä erässä puomilta hyvin liikkeelle. Hän iski ensimmäisissä kurveissa ahneesti pakkaan ja ensimmäisessä hyppyrissä mekaanikko laski, että sijoitus oli kymmenes. Varsin onnistunut lähtö nuorukaiselta ja parempaa oli luvassa.  Koko erän suomalainen ajoi tiiviissä paketissa kolmen latvialaisen kanssa ja kävi todella tiukkaa vääntöä. Ohittelua nähtiin puolin ja toisin ja lopulta Niemelä oli maalissa upeasti sijalla 11.

Mekaanikko sanoi ensimmäisen erän jälkeen: “Kauden paras erä tähän mennessä.”

Toisessa erässä Niemelän puomilta liikkeelle lähtö myöhästyi pahemman kerran, mutta ensimmäisten kahden kurvin aikana hän teki hienot peliliikkeet ja oli ensimmäisessä hyppyrissä yhdeksäs. Ensimmäisen kierroksen aikana Niemelä teki vielä pari ohitusta ja pääsi seitsemänneksi. Tällä kertaa ryhmässä oli neljä latvialaista, joiden kanssa koko erä oli kovaa vääntöä ja taistelua. Lopulta maalissa Niemelän sijoitus oli 9´yhdeksäs.

Mekaanikko totesi toisen erän jälkeen: “Toinen erä oli ajollisesti ensimmäistäkin parempi.”

Päivän yhteyspisteissä Niemelälle lohkesi yhdeksäs sija.

Seuraavaksi Niemelällä on vuorossa 3.9. Langessa ajettava Viron ja Latvian mestaruussarjojen yhteiskilpailu.

Epäviralliset tulokset mylaps.com
Lisätietoja Jami Niemelästä

Teksti ja kuvat: CrossiBlogi tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross