Motocross 12.09.2016

Jami Niemelällä flunssakisa Tartossa ja savikisa Dobelessa

Jami Niemelä kisasi tällä kaudella sekä Viron että Latvian motocross-sarjoissa.

Jami Niemelän kauden kaksi viimeistä motocrosskilpailua ajettiin 3.9. Tartossa Virossa ja 11.9. Dobelessa Latviassa.

Tarton kilpailusta ei jälkipolville paljoa jäänyt kerrottavaa. Ennen kilpailua Crossi Blogi tiimin kuski Jami Niemelä sairastui flunssaan, joten ainoaksi tavoitteeksi otettiin kaksi hyvää starttia ja muutaman pisteen noukkiminen. Lähdöt olivatkin todella onnistuneita ja ajo tavoitteen mukaista. Kaikeksi yllätykseksi päivän yhteispisteissä Niemelälle heltisi kymmenes sija.

Dobelen rata puolestaan oli Niemelälle ennestään täysin tuntematon, joten viime sunnuntain kilpailuun lähdettiin varovaisin miettein. Illan ja yön aikana järjestäjä kasteli radan huolellisesti, joten aamulla päästiin ajamaan märällä ja liukkaalla saviradalla.

Normaalisti Latviassa MX125- ja MX2–kuljettajat ajavat erikseen, mutta tällä kerralla ryhmät olikin yhdistetty. Puomilla oli siis noin 30 MX2-kuljettajaa ja noin 20 MX125-kuljettajaa.

Aika-ajo olikin varsin mielenkiintoinen. Radalle muodostui vain yksi nopea linja, ja kun samaan aikaan radalla oli noin 50 kuljettajaa, niin helppoa kuljettajilla ei ollut. Liukkaan radan myötä myös kaatumisia tapahtui paljon, jokaisella nopealla kierroksella oli vähintään yksi heiluva keltainen lippu. Käytännössä siis aika-ajo ei onnistunut toivotulla tavalla.

Ensimmäisessä erässä Niemelän lähtö oli suht onnistunut ja nuorukainen pääsi ajamaan muutaman MX125-kuskin kanssa kisaa. Vähän ennen erän puoliväliä tilanne kuitenkin muuttui pienen ajovirheen ja sitä seuranneen kaatumisen vuoksi. Kaatuminen itsessään oli täysin harmiton, mutta ikäväksi onneksi takaa tullut kilpakumppani ei saanut väistettyä ja ajoi Niemelän jalkaa päin. Onneksi mitään ei mennyt rikki, mutta sen verran kova tälli tuli, että Niemelän loppuerä meni lähinnä maaliin ajeluksi.

Toisessa erässä Niemelän lähtö epäonnistui, kun pyörä lähti keulimaan heti puomilta. Muuten oli jälleen hyvää vääntöä muutaman MX125-kuskin kanssa, osa jäi taakse ja osa pääsi ohi. Toinen erä oli ehjä ja hyvä.

Kilpailun jälkeen tiimi sai tietää, että Dobelen kilpailussa jaettiin tuplapisteet ja kauden huonoin erä poistetaan pisteistä. Harmillisesti tuolla ensimmäisen erän tapahtumalla yhdessä huonoimman erän pisteiden poiston kanssa oli kahden pykälän vaikutus loppusijoitukseen ja Latvian sarjasta lopputuloksena Niemelälle tuli yhdestoista sija. Viron sarjasta loppusijoituksena on kahdeksas sija.

Kausi on CrossiBlogin osalta nyt taputeltu. Kaudelle asetettiin kaksi tavoitetta, saada ehjä kausi ja kehittyä paremmaksi. Kauden molemmissa tavoitteissa onnistuttiinkin.

Viron sarjataulukko
Latvian sarjataulukko
Lisätietoja Jami Niemelästä

Teksti ja kuva: CrossiBlogi tiedotus

Jami Niemelällä Latvian Cesisissä kauden hienoin kilpailu

Niemelällä hyvät lähdöt Viron mestaruussarjan kilpailussa Tihemetsässä

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross