Motocross 25.04.2016

Jami Niemelä Aizputessa MX125–luokan yhdestoista

Jami Niemelä pääsi kokemaan oikein perinteistä mutacrossia Latviassa.

Motocrossin Latvian mestaruussarjan ensimmäinen kilpailu ajettiin sunnuntaina  Latviassa  Aizputessa.  CrossiBlogi-tiimin kuljettaja Jami Niemelä ajoi kilpailussa eräsijat 11  ja 9 ollen lopulta yhteispisteissä yhdestoista.

Jo ennakkoon kilpailusta odotettiin hyvin haastavaa, koska rata oli savipohjainen ja sateet olivat huolehtineet radan kostutuksesta lähes koko viikon ajan. Vettä satoi tauotta myös koko kisapäivän ajan.

Märkä savirata on sellainen, jota Niemelä ei ennakkoon ollut juurikaan päässyt harjoittelemaan, joten hän lähti kisaan opettelemaan ja ajamaan varmaa ajoa. Koko päivän sekä ajo, että luotto pyörään superliukkaalla radalla parani. Niemelä suoritui sekä aika-ajosta että kahdesta kilpailuerästä hienosti kaatumatta maaliin. Oppia tuli roppakaupalla, eli kaiken kaikkiaan nuorukaisella oli hyvä ja opettavainen reissu.

Seuraavaksi Niemelä viettää muutaman päivän treenaillen Latviassa ja viikonloppuna hänellä on suunnitelmissa mennä Kegumsiin katsomaan Motocrossin MM-kisoja.

Kaudella 2016 Jami Niemelä ajaa pääsarjoina Latvian ja Viron mestaruussarjoja. Molemmissa sarjoissa ajetaan viisi kilpailua, joista kaksi on yhdistetty.  Seuraava Latvian mestaruussarjan kilpailu on Apen radalla 22.5.2016.

Tulokset mylaps.com

Teksti ja kuva: CrossiBlogi tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta