Enduro 23.03.2017

Endurolegenda luottaa suomalaistiimin otteisiin MM-sarjassa

Moninkertainen maailmanmestari Kari Tiainen on avannut monelle suomalaiselle ovia enduron MM-sarjaan. Kuva: Nita Korhonen

Endurolegenda, lajin seitsemän kertainen maailmanmestari Kari Tiainen odottaa innolla ylihuomenna Suomesta starttaavaa enduron MM-kautta. Hän itse ehdotti promoottorille jo 10 vuotta sitten Päitsin asettamista MM-osakilpailuksi.

Enduron maailmanmestaruudet vuosina 1990-1992, 1994-1995, 1997 ja 2000 voittanut Kari Tiainen keskittyy nykyään Motorman Oy -liikkeen pyörittämiseen Oulussa sekä endurosafareiden järjestämiseen Suomessa, Espanjassa ja Afrikassa. Mies kuitenkin ehtii edelleen seurata, mitä enduron huipulla tapahtuu. Erityisen suurella mielenkiinnolla hän seuraa suomalaistalli Kytönen Motorsportin otteita, kun tiimi lähtee nyt kiertämään koko MM-sarjan.

– Totta kai sitä tulee seurattua. Ei nyt niin intensiivisesti kuin ennen. Nyt kun Kytönen Motorsport lähtee maailmalle, niin toki olen hengessä mukana ja vahvastikin. Vesku (Kytönen, tallipäällikkö) on kuitenkin mun parhaita kavereita ja ollaan aina näitä racing-hommia kimpassa vähän suunniteltu. Se on hieno juttu, että tiimi saatiin aikaiseksi, Tiainen toteaa.

Endurolegenda näkee, että suomalainen tiimi pärjää siinä missä muutkin jo vuosia MM-areenoita kiertäneet tallit.

– Minun mielestä oikein hyvät mahdollisuudet heillä on menestyä. Husqvarnan pyörät on niin hyviä jo, kun ne repäistään pakasta. Se on aika paljon helpompaa kuin ennen. Kun ajoin vuonna 1990 ensimmäisen mestaruuden, niin se oli vakiopyöräksi tehty laite, mutta se aihio oli ihan jotain muuta kuin mitä ne on tänään. Kaluston puolesta menestyy vaikka kuinka pitkälle. En myöskään näe miksei tiimi toimisi, siinä on niin paljon kokemusta taustalla. Ja pojat on lupaavia, toivon vain, että jaksavat treenata.

Tällä kokoonpanolla Kytönen Motorsport lähtee kauteen 2017. Kuva: Kytönen Motorsport Tiedotus

Kun enduron MM-kausi starttaa tulevana viikonloppuna Suomesta tehdään samalla myös historiaa, kun legendaarinen Päijänteen Ympäriajo toimii ensimmäistä kertaa MM-sarjan osakilpailuna.

– Se on loistava juttu. Kymmenisen vuotta sitten jo sanoin MM-sarjan promoottorille Alain Blanchardille, että miksei Päitsiä laitettaisi MM-sarjaan. Jotenkin pitää kehittyä ja muuttua ja nyt se sitten tapahtuu.

Moni ulkomaalainen MM-kuski tulee kisaamaan nyt ensimmäistä kertaa talvisissa olosuhteissa. Tiainen ei kuitenkaan usko, että olosuhteet vaikuttavat suuresti kärkikahinoihin.

– Kyllä mä sanoisin, että siellä on samat kuskit kärjessä kuin muissakin MM-kisoissa, mutta varmasti suomalaiset tulee sotkemaan podiumsijoja. Se on ihan selvä, kyllä jätkät vetää täällä omia latuja niin hyvin.

Päijänteen Ympäriajon reitti

Lauantai 25.3.2017 Vierumäki-Lahti-Padasjoki-Kuhmoinen-Jämsä-Joutsa-Sysmä-Vierumäki
Sunnuntai 26.3.2017 Vierumäki-Lahti-Orimattila-Mäntsälä-Kerava-Helsinki
Pituus n. 693 km.

LÄHTÖ: Vierumäen urheiluopisto, Heinola
MAALI: Malmin lentokenttä, Helsinki
TAUKOPAIKKA: 25.-26.3.2017 Vierumäen urheiluopisto, Heinola

Reittikartat
Erikoiskokeiden kartat

Aikataulu
Ensimmäisen kilpailijan lähtöajat:
Lähtö/la: Vierumäki 25.3. klo 07:01
Lähtö/su: Vierumäki 26.3 klo 08:31

Kilpailun lähtöluettelo

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Päitsi starttaa enduron MM-kauden – Hellsten aikoo tehdä hattutempun

Suomalainen yksityistiimi enduron MM-sarjaan

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro