Drifting 20.04.2017

Driftingin Janne Veikkanen: ”Suomen mestaruus kova juttu”

Janne Veikkasen drifting-tyylinäyte. Kuva: Outi Talikka

Driftingin SM-sarjan hallitsevalla Suomen mestarilla Janne Veikkasella oli hymy herkässä Ahvenistolla viime tiistaina, kun herra pääsi makustelemaan vielä viime kauden mestaruutta sekä ajattamaan innokasta mediaväkeä upealla kilpa-autollaan.

– Viime kauden mestaruus oli hieno jatkumo sille, kun vuonna 2014 voitin Pohjois-Euroopan mestaruuden (NEZ=North European Zone). Varsinkin suomalaisissa harrastajapiireissä SM-kulta on kova juttu, Veikkanen kertoo.

SM-kautta 2017 Veikkanen ennakoi erittäin kiinnostavaksi.

– Kolmen kaupunki-osakilpailun myötä laji tulee todella lähelle yleisöä ja etenkin Tampereen Messu- ja Kongressikeskus tuo tämän homman kyllä ihan ytimeen. Samalla on todella hienoa että, sieltä tulee lähetykset valtakunnan verkossa, Veikkanen toteaa osana SM-viikkoa järjestettävästä kilpailusta, joka näkyy suorana myös Ylen kanavilla.

Veikkanen ei itse tällä kaudella aja SM-sarjaa, vaan jättää tittelin seuraaville manttelinperijöille. Ajohanskat eivät kuitenkaan päädy missään nimessä naulaan.

– Teen niin sanotusti Rosbergit ja tittelin jälkeen en aja toista SM-kautta, vaan lähden tavoittelemaan taas NEZ-mestaruutta. Ahvenistollahan toki käydään ajamassa myös NEZ-sarjassa heinäkuun alussa eli Suomessakin ajetaan, Veikkanen sanoo.

Teksti: Drifting SM / Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drifting