29.04.2016

Aleksi Halenin blogi: Motorsportin Glamour!! Noup, Vaan intohimo!!

Testattiin teamin kanssa uutta Legends POC-6 -mallia tulevaan kauteen ja oli pakko dokumentoida ihan vaan fiilispohjalta, mitä testeissä tai motorsportissa ylipäänsä tapahtuu:

klo 6.30 Reippaasti ylös ja “terveellinen” aamupala huiviin ja hakemaan Ikean pihalta mekaanikkoa, joka on mukavasti järjestänyt itsensä keskellä viikkoa vapaaksi…

image

klo 10.00 Mietitään Teboililla tankatessamme olisiko se varakone tallin lattialta pitänyt ottaa mukaan, mutta todettiin, että harvemminhan näissä vehkeissä mitään on ja räkäiset naurut päälle. Mietittiin myös, että pitäisikö ostaa evästä oikein poikaporukalla radalle, mutta päätettiin yhdessä tuumin, että ei sinne syömään mennä ja onhan siellä kahvio.

klo 11.00 Otetaan haalea puuro matkan pysähdysbaarista mukaan mallia Take Away ja juonitaan vielä halvempi hinta kassalla, kun syödään se matkalla. Kiitos neitokaisille!!

image2

klo 11.45 Saavutaan Alastaron moottoriradalle ja ilma on viileä plus 5. Vedetään kaikki vaatteet päälle, mitä kuljetuskalustosta löytyy. Teltta pystyyn ja vielä aika nopeasti, koska alkaa satamaan.

klo 12.15 Fiilistellään kimpassa kaunokaista autoamme, kun se on taas saanut koko talven hoitoa ja hellyyttä uusilla osilla. Oikein komeillee nopeutta!! Ei kiire mihinkään.

klo 12.28 Startataan autoa käyntiin, mutta POC-6 ei ole yhteityökykyinen. Kumma kun tallilla kävi ja kukku ja nyt on sökö?? Perus motorsporttia. Kaikilla on joku teoria siitä, miksi ei lähde kikotin käyntiin. Kokeilemme siis kaikki konstit ja joku mekaanikko vetää lopullisen ässän hihasta, että TULPAT VAIHTOON!!

image4

Klo 13.10 Auto saadaan käyntiin ja ei muuta kuin kostealle ja kylmälle radalle vetämään kuin Fangio aikoinaan. Ja Kivenlahden Fangiohan liputetaan totta kai kierroksen jälkeen pois, koska autosta kuuluu ihmeellistä ääntä. Vika paikannetaan pieneksi säätövirheeksi. Sattuuhan niitä… Takaisin baanalle.

Klo 13.55 Vedetään isoa kovaa ja homma toimii..Niin kauan kuin autosta häviää jarrut suoran päästä. Perusongelma ja varikolle…

Klo 14.45 Ollaan testailtu kaikenlaista ja huomattu, että eteenpäin on menty. Seuraavaksi laitetaan kisasäädöt, millä oikeasti ruvetaan tekemään aikaa. Samaan hengenvetoon mekaanikko huomaa, että koko peruskallio on täysin öljyn peitossa ja sitä tulee sitten niin maan perusteellisesti.

Klo 15.30 Auto on jo purettu puoliksi ja analysoidaan mitä voidaan tehdä! Kuski miettii ääneen, että oliskohan mun sittenkin pitänyt nostaa se varamotti kyytiin. Siinä kun olisi varaosia helposti saatavilla kyseiseen vaivaan. Muutama naurahdus ja yhteen äänen: ei tietenkään! Harvemmin näihin vehkeisiin mitään ongelmia tulee. Epätoivo hiipuu jo porukkaan ja mietitään, että oli kiva ajaa satoja kilometrejä radalle tekemään tämä pakollinen “mutteritesti”, että saadaan kaikki viat pois. Jaa niin se nälkä… Joku repii kahvion ovea auki ja näyttäsi, että paikka on kiinni, mutta onneksi sieltä tulee avaamaan ystävälliset neitokaiset oven ja sanovat, että no problem, kyllä teille ruokaa väännetään. Makkaraperunat raikaa ja kuski sai lehtipihviä salaatilla, muuten ei mahdu enää pieneen Legendsiin. Ja se auto, sehän on ihan itsestään tulossa valmiiksi pihalla.

image5

Klo 16.30 Masut on täynnä ja mekaanikkowelhot juonivat suunnitelmaa tilkitä öljyvuoto uskomattomalla kirurgialla (pieni ruuvimeisseli, massaa ja pehmeät kädet sekä paljon kiroilua ja epätoivoa) ja tehdä “varikkopatentin”.  Heikkohermoisimmat pakkailivat jo kamojaan kotiin ja sanoivat, että ei pidä ja ajot on ajettu, MUTTA auto käyntiin ja öljyvuoto oli tukittu!! Samalla tehdään autoon muutokset kisasäätöihin ja AURINKO pilkottaa pilvenreunalta!!

image7

Klo 18.10 Legends POC-6 ampuu varikkomuurilta syömään Alastaron asfalttia ja lopputulos on se, että Alex Way Racing pamauttaa oman parhaan aikansa Alastaron radalle jääden vain muutaman kymmenyksen Legendsien rataennätyksestä! YEAH! Hyvä Team! Auto toimii loistavasti ja kello tykkää. On tää hienoa hei…

image6

klo 19.45 Lopuksi päivän teeman mukaisesti auto jää radalle, koska kuljettajan vastuulla ollut tankkaus jäi tekemättä, kun oltiin niin fiiliksissä hyvistä ajoista ja oivalluksista mitä teimme testeissä. No mutta otetaan sitten kuvia…

Yhteenveto: Päivän aikana tunteet kuohusivat moneen suuntaan. Ensimmäiset testit toivat naamalle sellaisen poikamaisen virneen, kun aamulla ajoimme radalle. Kaikki virneet olivat kadonneet puolenpäivän jälkeen, kun mietitiin, että onko tässä motorsportissa mitään järkeä. Kaikki kaatui päälle ja epätoivo iski, kunnes nousimme jälleen suomalaisella sisulla ja periksi ei anneta -asenteella. Loppupäivä tehtiin omaa historiaa ja kotimatkalla kasettisoittimesta soi POIKA SAUNOO ja sitä kaverin kehumisen määrää ei voi edes kuvailla! On tää hieno laji ja mahtavaa porukkaa!!! INTOHIMO!!!

Kunnes seuraava kerta taas koittaa… Seikkailut ja jatkuu ja unelma elää!

Aleksi Halenin matkassa mukana:
Super Park, Ponkés, Tahto Group, Buff, Ultra Pipe, Novela Oy, Universe Helsinki, G-shock Finland / CASIO, Bufab Oy, Hotelli Pihkuri, Orelo Oy, Grafi Rauno, Pöllöt, Rj-Tekniikka, Maran Apu, Kauklahden Autohuolto, Kart in Club, Team Laine, Nut 4 You, Electric Arena, Mankaan Suksihuolto, WD-Kuivaus, Al-Sport

Aleksi Halen

Aleksi Halen on Rata SM -sarjan Legends-luokan yksi kovimmista kuljettajista ja mielenkiintoisimmista hahmoista. Aleksi nähdään myös usein mikin varressa ja onkin yksi suosituimmista juontajahahmoista tässä maassa. Moottoriurheilu on ollut osana Aleksin elämää jo vuodesta 1986.

Tutustu kirjoittajaan