04.11.2016

Aleksi Halenin blogi: Miksi minä en valinnut pienenä motocrossia?

Aleksi Halen on tuttu näky mikrofonin varressa myös motocross-kilpailuissa.

Hei vaan kaikki motorsport-ihimiset,

Meikäläisen rata-autoilukausi paketoitiin riehakkaisiin tunnelmiin ja kaulaan laittettiin pronssinen mitali Legends sarjan Pohjois-Euroopan NEZ-mittelöistä. Nyt kun kuohuvat on juotu ja kukaan ei enää taputa selkään ja sano “hyvin sä vedät” , paitsi vaimo, jos onnistuu oikein mukavasti yllättämään omatoimisella imuroinnilla kotona, niin onhan se hiukan ikävä jotain pärinää…

Kiinnostuin motocrossista jo pienenä, mutta metriäkään en ollut mopoa isommalla vehkeellä ajellut ennen vuotta 2008. Silloin pitkäikainen unelma kävi toteen ja teimme legendaarisen reissun ystäväni kanssa toiselle puolen Suomea tekemään kauppoja motocrosspyörästä. Aamun pikkutunneilla kun kaarsimme kotipihaan takaisin, oli lainapakettiauton takakontissa muutama Kawasaki totta kai kyljellään lattialla, koska eihän me niitä osattu sitoa oikein. Siitä viis ja yksi “tee ennen kuin kuolet”  -ruksi vihkoon sai jälleen merkinnän ja oma motocrosspyörä oli ostettu! Siitä lähti sitten määrätietoinen harjoittelu ja ajaminen sekä kilpailu motocrossin parissa, mutta ne seikkailut vaativat sitten aivan oman kolumnin… Sen verran kirkkaita ovat Viljandin valot!

Halenin jälkikasvukin on innostunut motocrossista.

Halenin jälkikasvukin on innostunut motocrossista.

Motocross on yksi hiennoimmista moottoriurheilulajeista, koska siinä suurin merkitys on kuskin ajotaidoilla, kestävyydellä ja pelisilmällä. Olen päässyt myös juontajan ominaisuudessa olemaan iso osa erilaisia isoja tapahtumia motocrossin parissa ja jokaisella kerralla on uskomatonta nähdä kuinka kuljettaja ja kone sulautuu yhteen ja kuinka taitavimmat kilpailijat hallitsevat jokaisen hetken pyörän selässä. Se on parhaimmillaan taidetta.

Olen päässyt läheltä seuraamaan tätä lajia myös jälkikasvun toimesta. Vaikka kuinka yritin tyrkyttää mikroautoa pojalleni, niin tässä ollaan motocrosspyörän kiillotushommissa ja suuntana Tampere Suprercross 2016. On aivan mahtavaa, että Suomen hienoimmassa motocross-tapahtumassa on huomioitu myös lapset. Nyt toista kertaa on mukana 50cc-kuskien näytöslähtö ja siitä on riittänyt höpinää aamupuuron ääressä. Ensi viikolla sitten ihmetellään mitä kaikkea kivaa on edessä kisoissa ja katsomossa…

Tampere Supercross järjestetään ensi viikolla.

Tampere Supercross järjestetään ensi viikolla.

Tampere Supercross tarjoaa uskomattoman hienot puitteet moottoriurheilun seuraamiseen ja fiilis on aina mahtava. Samassa yhteydessä järjestetään Offroad Expo, joten viikonlopun aikana on huikea kattaus pärinää samassa hallissa. Ainoa huono puoli kisoissa on se, että kun katson aikamme gladiaattoreiden käynnistävän motocross-pyörät, niin mieleeni tulee väkisin haikeus ja kaipuu: miksi minä en valinnut pienenä motocrossia tai laji ei valinnut minua. Haluaisin nimenomaan olla mukana tapahtumassa kuljettajan roolissa ja antaa faneille kunnon shown sekä näyttää mistä kilpailjan sieluni on tehty! No, mutta otetaan nöyränä tuo mikrofoni käteen ja hehkutetaan sitten kilpailijoita, kun ei itse ole mitään asiaa näillä taidoilla viivalle ja se juna on jo mennyt… Ehkä sitten seuraavassa elämässä!

Tampeeeeereeellaa nährääään…. ja muumilimu korkki auki….

www.supercrosstampere.fi

– Aleksi

Aleksi Halen

Aleksi Halen on Rata SM -sarjan Legends-luokan yksi kovimmista kuljettajista ja mielenkiintoisimmista hahmoista. Aleksi nähdään myös usein mikin varressa ja onkin yksi suosituimmista juontajahahmoista tässä maassa. Moottoriurheilu on ollut osana Aleksin elämää jo vuodesta 1986.

Tutustu kirjoittajaan